İSDEMİR'de grev devam ediyor

İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda (İSDEMİR) 7 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinde bir sonuç alamayan işçilerin grevleri sürüyor.

İSDEMİRde grev devam ediyor
18 Temmuz 2013 Perşembe 17:03 tarihinde eklendi, 1.735 kez okundu.

Türkiye'nin en büyük demir çelik fabrikası olan İSDEMİR'de, Çelik-İş Sendikası ile fabrika yönetimi arasında ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürütülüyordu. Bir sonuç alamayan işçiler pazartesi gününden itibaren greve gitti. İSDEMİR fabrikalarının girişine sendika tarafından ‘Bu iş yerinde grev var’ yazıları asıldı.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, 15 Temmuz tarihi itibari ile başlayan grevlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. İSDEMİR’de başlayan grevle işçi ve sendikanın adeta kenetlendiğini aktaran Gül, “Toplu iş sözleşmeleri 5 bin 300 işçiden 4 binini kapsıyor. İşçilerimiz sendikanın aldığı karara uyarak, iş bıraktı. Hakkımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İSDEMİR fabrikası önünde yaptığı açıklamada; işçinin hak ettiği alın teri ve ücreti almak için mücadele ettiklerini söyledi. Bölünmeyeceklerini ve daha çok birleşip bütünleşeceklerini belirten Gül, "15 Temmuz tarihinde başlattığımız grevimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. İşçi kardeşlerimiz, bizim telefonlarımız, mesajlarımız dışında asla kimseye itibar etmesin. İşveren bu grevi kırar ve bitiririm yanılgısına düşmüştür. Bölünmeyeceğiz, daha çok birleşip bütünleşeceğiz." diye konuştu.

İSDEMİR yönetimine çağrıda bulunan Gül, çelik işçisiyle uğraşılmamasını istedi.
 


CİHAN