IŞİD Erdoğan'ı nasıl görüyor?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hilal Kaplan, IŞİD'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kafir olarak gördüğünü yazdı.

IŞİD Erdoğanı nasıl görüyor?
15 Eylül 2014 Pazartesi 11:44 tarihinde eklendi.
Gülenci-ulusalcı ittifakının oluşturduğu çevreler iktidar partisi ve cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "IŞİD dostu" olmakla suçluyor. Peki son dönemde sıkça dile getirilen bu görüş gerçeği ne kadar ifade ediyor? Yazar Hilal Kaplan bugünkü köşesinde tartışmalara noktayı koydu ve IŞİD'i Erdoğan'a bakışını yazdı. Söylenenin aksine IŞİD'in Erdoğan ve hükümet hakkındaki görüşleri çok fena.
 
Yazar, Türkiye'de IŞİD'i destekleyen bir internet sitesinde yer alan yazıyı köşesine taşıdı. Kaplan, kendi yorumuyla birlikte yazıdan alıntıları okurlarına böyle aktardı: "'Siyasi olarak neredeyse tamamı AKP'cidir. Cihadı asla desteklemez, mücahidlere 'terörist' demeyi marifet sayarlar.' 'Bu çevrenin, ülkemizde İslamcılık namına sistem ve yönetim üzerinde pozitif yönlü herhangi bir yaptırım gücü yoktur. Büyük bir kısmı AKP'cidir.' Görüldüğü üzere 'AKP'ci' tanımı, en az Birgün'ünki kadar pejoratif.
 
Başka bir gruptan bahsederken kullandığı deyimden, yazarın Birikim'in sıkı bir takipçisi olduğu anlaşılıyor: 'Bakmayın öyle 'radikal' dediğime. Onların Radikallikleri 28 Şubat dönemin öncesinde kaldı. O zamanın mücahidleri bugün çoktan mütahit oldu bile!' Demokratik sisteme bakış da gayet net: 'Birilerinin onlara, oy pusulalarını attıkları sandıklarla şeriatın gelemeyeceğini ve Allah'ın dışında teşri koyucu olarak insanları tayin etme fiilinin şirk olduğunu hatırlatması gerekiyor!' Demokrasiyi şirk görenlerin, 'sandık namustur' diyenlere nasıl baktığını siz hesap edin.
 
Erdoğan yanlısı veya Ak Partili olmayı aşağılamaktan öte, Erdoğan'ın kâfir olarak görüldüğü de şöyle anlatılıyor: 'Allah'ın şeriatıyla hükmetmeyenlerin kafir olduğunu söylerler ama nasıl?! İş Ebu Cehil'e kafir, Erdoğan'a gelince müslümandır. Çünkü (haşa) Allah ayette eksik söylemiştir ve onların namaz kılması müslüman olmaları için yeterlidir!'
 
ERDOĞAN'I TAĞUT İLAN EDİYOR
 
Yine kendilerine 'muvahhid selefiler' diyen müstear yazar, kimliklerini Erdoğan karşıtlığıyla özdeşleştirip, Erdoğan'ı 'tağut' ilan ederek tanımlıyor: 'Kendilerini selefi salihin akidesine nispet ederler ancak diğerleri gibi ifsad etmezler. Tağut; Ebu Cehil'de olsa, Erdoğan'da olsa aynı hükmü uygularlar. Allah'ın şeriatıyla hükmetmeyen kim olursa olsun yüce yaratıcının (c.c) dediğinden başkasını söylemezler. Müslüman olmayan zat bir kişi de olsa koca bir kavim veya halkta olsa kafir demekten geri durmuzlar.'
 
MÜRTED HÜKÜMET
 
IŞİD'in yayınladığı başka bir videoda da Ak Parti için 'mürted hükümet' ifadesinin kullanıldığını hatırlayalım.
 
Ayrıca son cümleden anlaşılacağı üzere, sadece Erdoğan'ı değil, onu destekleyenleri, hatta Türkiye nüfusunun hemen hepsini İslâm dışı gören bir anlayış söz konusu.
 
Anlayacağınız IŞİD'in Erdoğan'a bakışı nefret dolu; en az bizdeki Erdoğan karşıtları kadar..."