IŞİD ile aynı mührü kullanan dernek kapandı

Irak Şam İslam Devleti'nin kullandığı Hz. Muhammed mührünü amblem olarak kullandığı için hedef gösterilen 'HİSADER' adlı dernek çalışmalarını durdurdu.

IŞİD ile aynı mührü kullanan dernek kapandı
31 Temmuz 2014 Perşembe 10:15 tarihinde eklendi.
Basında "Güngören'de IŞİD sembolü" başlıklı haberlerle yer alan ve logosunda IŞİD’in de kullandığı Hz. Muhammed’in mührü bulunan HİSADER yetkilileri, derneği kapatma kararı aldı. 
 
Habertürk’ün haberine göre Haznedar İslami Araştırma Yaşatma Yardımlaşma Derneği (HİSADER)in, bölgede yaşayan gençlerin Suriye 'deki savaşa gönderilmesi ve örgüt saflarına katılmasıyla ilgili süreçte yer aldığı iddia ediliyordu. 
 
'PROVOKASYON' 
HİSADER Başkanı Volkan Sağlam, derneklerinin hedef gösterildiğini belirterek "17 Haziran'da derneğimiz HİSADER'e yapılan asılsız ve hedef gösterme haberlerine karşın Allah'ın yardımıyla dik durduk ve en güzel şekilde cevap verdik. Emeği geçen tüm Müslümanlardan Allah razı olsun. Sürecin devamında ufak ufak haberler ve provokasyonların devam ettiğini gördük. Herhangi bir Müslümanın kanına sıhhatine gelecek bir mesele bizim için 10 tane HİSADER'den daha kıymetlidir'' dedi. 
 
'ÇALIŞMALAR DURDU' 
Volkan Sağlam çalışmalarını kendi öz iradeleriyle durdurduklarını belirterek ,''Şu an hiçbir çalışma ve faaliyet içinde değiliz. HİSADER kapanmıştır, çalışmalar durmuştur'' diye konuştu.