IŞİD'den yeni rehine görüntüsü

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanlarınca rehin olduğu iddia edilen İngiliz gazeteci John Cantlie'nin görüntüleri yayımlandı.

IŞİDden yeni rehine görüntüsü
18 Eylül 2014 Perşembe 23:32 tarihinde eklendi.
IŞİD militanının konuşmadığı görüntüde John Cantlie olduğu söylenen kişi, kendisinin IŞİD tarafından esir alındığını ve ABD ile İngiltere hükümetlerinin kendisini yüzüstü bıraktığını söylüyor. Turuncu kıyafetiyle kamera karşısıda oturan Cantlie İngiltere'nin önemli gazeteleri için çalıştığını ve 2012 yılında rehin alındığını söylüyor. Hükümetinin kendisini ortada bıraktığını ve şu anda kaybedecek hiçbir şeyi olmadığını söyleyen rehine; "Belki yaşayacağım belki öleceğim. Bazı gerçekleri size anlatma fırsatını kullanmak istiyorum. Bu gerçekler üzerine düşünürseniz başka hayatların kurtulmasına yardım edebilirsiniz.  Avrupa ülkelerinin hükümetleri, rehin alınan vatandaşlarının serbest bırakılmaları için müzakeler yapıp fidye ödüyor, ancak Amerika ve İngiltere vatandaşlarını geride bırakıyor" dedi. 
 
Rehine, gelecek birkaç görüntüsünün daha yayınlanacağını ve anlatacakları hakkında herkesin şaşıracağını söyleyerek videoyu sonlandırıyor.  
 
IŞİD geçtiğimiz günlerde İngiliz rehine David Haines'in öldürüldüğü video görüntüleri yayınlamıştı.  Örgüt ayrıca bir diğer İngiliz rehine olan 47 yaşındaki Alan Henning'i de ölümle tehdit etmişti. 

DHA