IŞİD’e katılan 60 Alman vatandaşı yaşamını yitirdi

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yaptığı açıklamaya göre, şimdiye dek IŞİD militanı 60 Alman vatandaşı yaşamını yitirdi.

IŞİDe katılan 60 Alman vatandaşı yaşamını yitirdi
23 Kasım 2014 Pazar 14:12 tarihinde eklendi.
Teşkilat Başkanı Hans-Georg Maassen, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, en az 9 Alman vatandaşının IŞİD militanının canlı bomba olarak öldüğünü söyledi. Yaklaşık 550 kişinin Almanya’dan Suriye ve Irak’a IŞİD’e katılmak üzere gittiği bildirilirken, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bu sayının yükselmesinden endişe duyduğu belirtildi. 
 
Almanya’dan IŞİD’e katılanlardan 180 kişinin tekrar Almanya’ya döndüğü ve dönenlerle ilgili olarak hangi gözetleme yöntemlerinin uygulanacağının incelendiği vurgulandı. Dönenleri, 24 saat gözetlemenin mümkün olmadığına dikkati çekildi. Maassen, Almanya’nın IŞİD’in hedefi olarak ne derece tehlike altında olduğu sorusunu, “Biz ABD, İngiltere, Fransa ve diğer batı ülkeleriyle aynı gemideyiz. Durum endişe verici ama korkmamalıyız. Terör saldırılarının bizde de olabileceği olasılığına hazır olmalıyız. Tabii ki engellemek için elimizden geleni yapmalıyız. Bir tehlikenin olduğunu bilmeliyiz” şeklinde yanıtladı.