IŞİD'e rekor katılım!

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Temmuz ayında 6 bin kişiyi bünyesine katarak Suriye’nin Halep ve Rakka şehirlerindeki kamplarında silah eğitimine aldığı belirtildi. Bölgede giderek yayılan IŞİD’in en geniş katılımlı eğitim faaliyeti olduğu belirtiliyor.

IŞİDe rekor katılım!
20 Ağustos 2014 Çarşamba 12:46 tarihinde eklendi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’e en büyük katılımın Temmuz ayında gerçekleştiğini duyurdu. Gözlemevi, güvenilir kaynaklardan aldığını kaydettiği bilgiye göre, çoğu Suriyeli olmak üzere bir çok ülkeden yaklaşık 6 bin 300 kişinin IŞİD’e katıldığını, bunların Halep ve Rakka’daki eğitim kamplarına alındığını bildirdi.
 
Gözlemevi'nin internet sayfasında yer alan haberde, IŞİD’e katılanların 5 bininin Suriyeli ve bunların 800’ünün El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi başta olmak üzere çeşitli gruplardan gelen savaşçılar olduğu kaydedildi.
 
"IŞİD’E KATILMAK İÇİN ÇOK SAYIDA KİŞİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN GEÇTİ"
 
IŞİD’e katılanlar arasında ciddi oranda yabancıların olduğu dikkat çekiyor. Yaklaşık bin 300 kişinin Avrupa, Arap, Kafkasya, Doğu Asya, Çin gibi farklı bölge ve ülkelerden geldiği ifade ediliyor. Haberde ayrıca IŞİD’e katılanlardan yaklaşık bin 100’ünün Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiği bilgisi veriliyor. 
 
IŞİD’in her kişiye 400 dolar maaş verdiği, bunun yanı sıra evi olmayana ev temin ettiği, çocuk başına 50, her eş için de 100 dolar yardım verdiği belirtiliyor.