IŞİD'in öldürdüğü PKK'lı toprağa verildi

Mersin'de, Suriye'nin Halep kentinin Kobani İlçesi'nde PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG militanları ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 27 yaşındaki Yusuf Çağlı toprağa verildi.

IŞİDin öldürdüğü PKKlı toprağa verildi
01 Ağustos 2014 Cuma 13:50 tarihinde eklendi.
Suriye'de Kürtlerin kontrolünde olan bölgede 30 Temmuz'da çıkan çatışma sonucunda hayatını kaybeden 4 YPG'liden biri olan Yusuf Çağlı'nın cenazesi, merkez Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesinde bulunan evlerine getirildi. Bir süre evde bekletilen Çağlı'nın cenazesi, Halil İbrahim Camii'ye götürüldü.

Camide kılınan cenaze namazının ardından Çağlı'nın cenazesi, yaklaşık 500 kişinin katılımı ile 4 kilometre ileride bulunan Güneykent Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye katılanlardan bazıları Çağlı'nın fotoğraf ve pankartını taşırken, bazıları da mezarlığın karşınında bulunan tepeye Abdullah Öcalan ile sözde Kürdistan bayrağı açtı.
 
Mezarlığa 500 metre kala omuzlara alınan Çağlı'nın tabutu, Kürtçe sloganlar eşliğinde defnedileceği bölüme götürüldü. Çağlı'nın cenazesi defnedilirken, yakınları göz yaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi.