IŞİD'le pazarlık yapıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

IŞİDle pazarlık yapıldı mı?
21 Eylül 2014 Pazar 13:59 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı, pazarlık yapıldığı iddialarıyla ilgili ''Maddi pazarlık yok, siyasi-diplomatik pazarlık söz konusu'' ifadesini kullandı.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
 
*Genel kurul görüşmelerine tüm ülkelerin katılmalarını bekliyorum.
 
*Beraberimdeki heyette Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, İdris Güllüce, Nihat Zeybekçi, Volkan Bozkırdağ var İklim değişikliği programına da katılacağım.
 
*120 devlet başkanlarıyla bir araya geleceğiz, bunların içerisinde ikili görüşmelerimiz de var. Yoğun bir programımız olacak. 24 Eylül’de BM’de hitap etme imkanı bulacağım.
 
*Genel Kurulu iştirak eden devlet başkanları için verilen bir resepsiyona ev sahipliği de yapacağım. BM Genel Kurulu’nda konuşacağım. 25 Eylül’de ABD’den ayrılacağım.
 
REHİNELERİN SERBEST KALMASI
 
*Dün sabah saatlerinde topraklarımıza dönen vatandaşlarımızın sağ salim gelmesi için çalışıyorduk. Görevlilerimizi ülkemize gönderme gayreti içerisindeydik.
 
*49 görevlimizin sağ salim dönmesi bizim ayrı mutluluk vesilemizdir. Bu sabah aileleriyle birlikte Çankaya’ya geldim. 1 ay izin verildi kendilerine. Bu vesileyle Başbakanlığım döneminde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Sayın Davutoğlu’na ve müsteşarımıza özellikler teşekkür ediyorum.
 
OPERASYONU MİT YAPTI
 
*Bu süreçte bizimle olan, haberleşme ağını çok başarılı bir şekilde sürdürdüler Operasyonu MİT yaptı. MİT, milli bir İstihbarat çalışması sürdürdü.
 
*Tamamıyla kendi gayretleriyle bu işi sürdürdüler ve bu noktaya vardılar. TSK bu olayın başından itibaren içinde oldular. Birlikte böyle bir hareketi sürdürdüler. Onlar da bu hassasiyetin içinde bulundurlar.
 
*Artık bu tarihe düşülecek bir kayıttır diye düşünüyorum. O ailelerin mutluluğu hepimizin mutluluğu olmuştur.
 
*Vakur bir duruşun da bir ifadesi olmuştur. Hiçbir oyuna gelmediler, tahriklere gelmediler. Sabırla doğacak günü beklediler. Bu tabii bizim işimizi kolaylaştırdı.
 
*Zaman zaman atılan manşetler aslında işimizi zorlaştırıyordu. Lafla bir yere varmak mümkün değildi. Sessizce işimizi yapmaya gayret ettik.
 
*Allah beterinden korusun diyoruz. Çok büyük bir sıkıntı var önümüzde. Suriye’den, Irak’tan göç dalgaları var.