Işıklar küresel ısınma için kapanacak

WWF tarafından küresel ısınmaya ve çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası kapsamında yarın gece ışıklar 1 saatliğine kapatılacak.

Işıklar küresel ısınma için kapanacak
30 Mart 2012 Cuma 11:41 tarihinde eklendi, 1.754 kez okundu.

 

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007'de ilk defa Avustralya'da iklim değişikliğine dikkati çekmek için gerçekleştirilen Dünya Saati Kampanyası'nın, bugün küresel bir kampanyaya dönüştüğünü belirtti. 
     
Tüm dünyadaki bireyleri, şirketleri ve yerel/ulusal yönetimleri çevreyle ilgili konularda harekete geçmeleri için cesaretlendiren kampanyanın, her yıl Mart ayının son Cumartesi günü saat 20.30-21.30'da gerçekleştirildiğini ifade eden Baştak, Türkiye'de de bu yıl dördüncü kez yapılacağını söyledi. 
     
Baştak, ''Gezegenimizin geleceğini tehdit eden birçok çevre sorunuyla karşı karşıyayız. Dünya Saati, bu sorunlara somut çözüm üretmek için dünyanın dört bir yanından insanın sesini duyurmasına fırsat veriyor'' dedi. 
     
Galata, Ayasofya, Dolmabahçe ışıklarını kapatacak- 
     
Dünya Saati'ne geçen yıl 135 ülkeden 5 binin üzerinde şehir, bin 500'den fazla sembolik yapı, yüzlerce kurum ve bir milyarın üzerinde kişinin ışıklarını kapatarak destek verdiğini belirten Baştak, sözlerini şöyle sürdürdü: 
   
 ''Türkiye'de yapıldığı ilk yıldan itibaren her geçen sene katılım arttı. Geçen sene 40 il/ilçe, 250'nin üzerinde kurum, on binlerce kişinin yanı sıra Boğaziçi Köprüsü, Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi ışıklarını kapatarak destekledi. Bu yıl kurumsal ve bireysel katılımın geçen seneden daha fazla olacağını düşünüyoruz. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de çevre sorunlarına duyarlı pek çok kurum ve birey, çözümün bir parçası olabilmek için destek olmak istiyor. Bu sene sembolik olarak ışıklarını kapatarak gezegenimizin geleceği için adım atacak on binlerce birey ve 300'ün üzerinde kurum/kuruluş bulunuyor. Türkiye'den 30'a yakın il/ilçe kampanyayı destekleyeceklerini açıklarken, Dünya Saati'nin Asya'dan Avrupa'ya geçişini simgeleyen Boğaz köprüleri, 31 Mart'ta saat 20.30'da ışıklarını bir saatliğine kapatacak. Bu sene kampanya kapsamında ilk defa ışıklarını kapatacak yerler arasında Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi gibi dünyaca bilinen sembolik yapılar bulunuyor.'' 
     
-Ünlülerden sürpriz- 

Bu yıl kampanyada bu yıl verilmek istenen ana mesajın ''Dünyanın yapılan güzel ve iyi şeyleri karşılıksız bırakmayacağı'' olduğunu kaydeden Baştak, ''Yarın saat 20.30'da ışıklar kapandığında WWF Türkiye'nin karanlıkta çalışan web sitesinde kampanyayı destekleyenleri ünlülerin bir sürprizi bekliyor. Sürprize tanık olmak için www.wwf.org.tr/dunyasaati adresinde bulunmak yeterli'' diye konuştu. 
     
Bu sene kampanyanın sosyal medyadaki güncellemeler ve kampanyayı destekleyen ünlülerin mesajları sayesinde büyük ilgi gördüğünü belirten Baştak, ''Bugüne kadar desteğini aldığımız ünlüler arasında Ali Sürmeli, Altan Erkekli, Ayhan Sicimoğlu, Bahar Korçan, Banu Güven, Bedük, Çağatay Ulusoy, Burhan Öçal, Doğa İçin Çal, Erol Albayrak, Fazıl Say, Taner Öngür, Janset gibi sanat, tiyatro, moda ve müzik dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra karikatürist Yiğit Özgür bulunuyor. Kampanyanın ana platformu olan www.wwf.org.tr/dunyasaati adresinden ise 13 binden fazla kişi destekliyor'' şeklinde konuştu.