Işılay Saygın uyardı

Eski Devlet Bakanı ve Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaretinde dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak, "Eğitim camiası yeterli olsaydı dershanelere ihtiyaç yoktu. Eğitim camiasının toparlanması lazım" dedi.

Işılay Saygın uyardı
26 Kasım 2013 Salı 19:30 tarihinde eklendi.
Işılay Saygın, Türk Kadınlar Konseyi üyeleriyle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti. Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin Türkiye genelinde en başarılı ve en çalışkan ilinin Manisa Şubesi olduğunu belirten Işılay Saygın, Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı'ya teşekkürlerini ileterek "600 yıllık bir geçmişe sahip olan Manisa bezini gündeme getirerek, yeniden hayat bulmasını sağladılar. İstanbul'da Manisa bezinden çok güzel bir defile sunuldu. Bir sivil toplum örgütü olarak oldukça başarılılar" dedi.
 
SAYGIN: DERSHANELER AİLELERE KÜLFET
 
Bir gazetecinin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili sorusuna Başkan Işılay Saygın, "Eğitim camiası yeterli olsa dershanelere ihtiyaç olmaz" yanıtını verdi. Saygın, şunları söyledi:
 
"Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an önce bunu ele alması lazım. Ben annemin adına bir okul yaptırdım, bundan dolayı da eğitimciyim. 5 Milli Eğitim Bakanı değişti ama 5'inde de hiçbir şey değişmedi. Benim çocuklarım 480 puanla üniversiteyi kazandı. Ama dershane desteği almadan başarıyı yakalayamadılar. Dışarıdan destek zorunluysa devlet bu konuda harekete geçmeli.

Bizim zamanımızda zayıf dersi olanlar için okul kursları düzenlenirdi. Ücretsiz olarak o kurslara giderdik. Dershaneler aileler için de bir külfet oluşturuyor. Milli Eğitim Şurası toplanmalı. Toplumun da bu kadar gerilmemesi gerekir. 25 yaşından beri siyasetin içerisindeyim. Böyle gergin ortamlarda halk da birbirine düşüyor." 

DHA