"İsim yanlışlığı var"

Hayatını kaybeden sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in cenazesi Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kazdağları eteklerinde bulunan Çamlıbel köyünde toprağa verilecek.

İsim yanlışlığı var
28 Eylül 2013 Cumartesi 23:53 tarihinde eklendi.


Kurtiz'in cenazesinin Alevi mezarlığına defnedilmesine köy ihtiyar heyetinin karşı çıktığı iddiasına ilişkin Tahtakuşlar köyü sakinleri tepki gösterdi. Köylüler, "Asıl Çamlıbel köyüne gömülecekti. Oranın eski adı Tahtalıköy, bizim köyün ismi de Tahtakuşlar olunca isim yanlışlığı var." açıklamasında bulundu.

Hayatını kaybeden Kurtiz'in cenazesi vasiyeti üzerine Edremit ilçesinde, Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel köyünde toprağa verilecek. Ancak Kurtiz'in vasiyetinde Tahtakuşlar köyünü istediği öne sürülmüş bunun üzerine Tahtakuşlar köyünde Alevi mezarlığına defnedilmesine köy ihtiyar heyetinin karşı çıktığı yönünde haberler ortaya atılmıştı.

Olayın aslının bulunmadığını anlatan Tahtakuşlar köyü sakinleri, "Ortalığı kargaşaya vermeye çalışıyorlar. İsim yanlışlığı var. Çamlıbel köyünün adı eskiden Tahtaköy bizim köyümüzde Tahtakuşlar köyü isimlerin karışması yüzünden ortalıkta bir kargaşalık var. İsteyen istediği yere gömülebilir.

Ancak Çamlıbel köyünde durduğu için mezarı da Çamlıbel'e kazılmış oraya gömülecek. Köyümüzde öyle bir şey yok. Ali Ekber Çiçek'te bizim köye gömüldü. Başkaları da bizim köyde gömüldü. Başka şeyler arıyorlar. Bizim köyümüzde yok öyle bir şey." ifadelerinde bulundu.

Türk sineması ve tiyatrosunun usta isimlerinden Tuncel Kurtiz'in cenazesi vasiyeti üzerine Edremit İlçesi'nde, Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel Köyü'nde toprağa verilecek. Kurtiz için köy mezarlığında yine vasiyetinde belirttiği gibi deniz manzaralı yola yakın bir mezar kazıldı.


CİHAN