İşinizi Büyütmek İçin 4 Yöntem

Gelişen teknoloji, artan insan nüfusu zaman zaman piyasalardaki rekabetleri de doğrudan olarak etkiledi. Günümüzde küçük ve orta ölçekli bir firmayı büyütmek, işlerinin sürekliliğini sağlamak gerçekten zorlaştı. Bu yazımızda küçük veya orta ölçekli işletmelerin, düşük maliyetlerle işlerini nasıl büyütebileceğinden bahsedeceğiz.

İşinizi Büyütmek İçin 4 Yöntem
14 Şubat 2018 Çarşamba 12:15 tarihinde eklendi.

Gelişen teknoloji, artan insan nüfusu zaman zaman piyasalardaki rekabetleri de doğrudan olarak etkiledi. Günümüzde küçük ve orta ölçekli bir firmayı büyütmek, işlerinin sürekliliğini sağlamak gerçekten zorlaştı. Bu yazımızda küçük veya orta ölçekli işletmelerin, düşük maliyetlerle işlerini nasıl büyütebileceğinden bahsedeceğiz.

İnternette Var Olmak

Yediden yetmişe artık herkes internet kullanıyor. Cep telefonlarının internet özelliği sayesinde artık 7 gün 24 saat internet tam anlamıyla elimizin altında. Aradığımız herşeyi, istediğimiz ürün veya hizmeti internette bulabiliyoruz desek, yanlış söylemiş olmayız. Milyonlarca ürün ve hizmetin satıldığın, aranıp bulunduğu bir müşteri denizinde siz neden yer almayasınız ? Sadece internet üzerinden satış-hizmet veren firmalar varken, siz var olan yerel işletmenizi minimum giderlerle neden tanıtmayasınız ? İnternette yer almanın en basit yöntemi bir web sitesi açmak. Üstelik web sitesi açmak için kod bilmeye gerek yoktur. https://www.hazirwebsitem.net sitesi üzerinden beğendiğiniz tasarımla sektörünüze uygun bir web sitesi açarak siz de işinizi büyütmeye hemen başlayabilirsiniz. Örneğin bir inşaat firması olduğunuzu düşünün. Firma adınız aratıldığında firma rehberi sitelerindeki ad soyad firma bilgierinin yer aldığı bilgiler mi çıkmasını istersiniz yoksa, ürün veya hizmetlerini, referanslarınızı, size ulaşabilecek güncel telefon, adres ve harita bilgisini mi ? Bir web siteniz varsa tüm bunları, en güncel haliyle sitenizde bulundurabilirsiniz. Prestiji düşük firma rehberi sayfalarının yerine, size ait güncel bir web sitesinden müşterileriniz sizinle iletişime geçer. Bu size daha farklı bir bakış açısıyla bakılmasını sağlayacak ve internet üzerinden de yeni müşteriler edinmenizi sağlayacaktır.  

Ürün veya Hizmetleri Tanıtmak

Herşeyin başı tanıtım. Ürün veya hizmetlerimizi ne kadar insan görürse o kadar müşteri bulma ihtimalimiz artacaktır. Yukarıdaki web sitesinden oluşturacağımız hazır web sitesi içinde ürün veya hizmetlerimizi tanıtmak, bize internette bulunurluk sağlayacaktır. İlgili inşaat sitesi örneğinden devam edersek, yapılan bir projeyi web sitemize eklersek projeyi internetten onlarca kişi inceleyebilir, telefon ve iletişim formu üzerinden kolayca irtibata geçebilir.  

Sosyal Olmak

Hepimiz sosyal bir hayatın içinde doğar ve büyürüz. İş hayatımızda da bu sosyallik her zaman devam eder. Bizim etrafımızda bulunan iş çevremizin bir kısmı ne iş yaptığımızı tam olarak bilmeye bilir. Var olan çevremize, erişebildiğimiz kitlelere işimizi, neler yaptığımızı anlatmamız bize çok fayda sağlayacaktır. Günümüzde eğlence amaçlı kullandığımız Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya kanallarını, işimizi de tanıtacak şekilde kullanırsak bize çok fayda sağladığını görürürüz. İnşaat projesini bir facebook sayfasına yüklemek, yada şantiyenin yeni halini, bir video olarak bu kanallara yüklemek, insanlar tarafından etkileşim anlamına geliyor. Bu gibi birçok sosyal medya hesaplarında işlerimizi ücretsiz tanıtmak mümkün.  

Güncel Olmak

Şuanki teknoloji neyi gerektiriyorsa onu yapmak gerekir. Elle artık kimse kitap yazmadığı gibi, karvizitle, broşürle artık kimse kolay kolay müşteri de bulamıyor. Günümüzün reklamcılığı artık online olarak, internet üzerinden yapılıyor. Google adwords reklamları bunlardan sadece biri. Adwords reklamları ile internet üzerinden reklamlar oluşturmak mümkün. Tabiki bunu yaparken paranızı boşa harcamamanız için bir adwords uzmanı ile çalışmanız çok önemli. Bütçenizi uygun bir şekilde yöneterek, internet üzerinden yeni müşteriler bulmak gerçekten kâr sağlayacağınız bir iş. Sonuç olarak güncel teknolojiye ve dijital satış & pazarlama sektörüne bugün geçmezseniz, yarın elle kitap yazan kimseden bahsettiğim gibi, başkaları da sizden bu şekilde bahsediyor olabilir. Zamanın getirdiklerine ayak uydurmak, firmaların yaşam ömrünü uzatır, aksi takdirde ayakta durması mümkün değildir.