İslahiye'deki çadır kentte yaşanan gerginlik

Eşi ve 5 çocuğuyla çadır kentte yaşayan Emin: ''Suriye hükümeti içeride sadece terör estirmekle kalmıyor, Türkiye içerisinde çadır kentlere de kendi gruplarını gönderiyor''

İslahiyedeki çadır kentte yaşanan gerginlik
27 Temmuz 2012 Cuma 19:58 tarihinde eklendi, 1.024 kez okundu.

 

Ülkesindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen ve İslahiye ilçesindeki çadır kentte eşi ve 5 çocuğuyla yaşayan Abdullah Emin, 22 Temmuz'da çadır kentte yaşanan gerginliğe ilişkin olarak, ''Suriye hükümeti içeride sadece terör estirmekle kalmıyor, Türkiye içerisinde çadır kentlere de kendi gruplarını gönderiyor'' dedi. 
     
Ülkesinde İngilizce öğretmenliği yaptığını belirten Emin, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta kampta yaşanan olayların kendilerin üzdüğünü söyledi. 
     
Suriye yönetiminin ülkede ''taş üstünde taş'' bırakmadığını, 4 milyonun üzerinde insanın Suriye içerisinde, 100 binin üzerinde insanın da ülke dışında mülteci konumunda olduğunu ifade eden Emin, kendilerine her türlü imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gaziantep'teki yetkililere teşekkür etti. 
     
Yaklaşık 4 ay önce İdlip kentinden Türkiye'ye geldiğini bildiren Emin, şunları söyledi: 
     
''Esed'in yaptığı zulümden, savaştan dolayı kardeş ülkelere geldik. Onların zulmünden dolayı insanlar çoluğunu çocuğunu alarak buraya geldiler. Suriye hükümeti içeride sadece terör estirmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye içerisinde çadır kentlere de kendi gruplarını gönderiyor ve bu yüzden buralarda sorunlar çıkarıyorlar. Türkiye'deki kampların içerisinde olayları çıkaranların hiç birisiyle bizim alakamız yoktur. Kardeş ülkenin gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çadır kentlerin hepsinde olay çıkaranlar adına özür diliyoruz. Bu olayları yapanlar Suriye halkını temsil etmiyor, hükümeti temsil ediyor.'' 
     
Esed hükümetinin bir an önce devrilmesi temennisinde bulunan Emin, savaşmak için tekrar ülkesine döneceğini kaydetti. 
     
Emin, Suriyelilerin bir bölümünün savaşmak için bir bölümünün ise Suriye ordusunun bulunmadığı bazı bölgelerin sakinleşmesi nedeniyle ülkeye geri döndüğünü ifade etti. 
     
İslahiye'deki çadır kentte barınan 170 Suriyelinin ülkesine döndüğü ve kentte 7 bin 417 kişinin yaşadığı bildirildi. 
     
22 Temmuz'da çadır kentte Suriyeliler'in barınma sorunları yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralanmıştı. Gerginlik yaklaşık 2 saat sürmüştü.