İslam ülkeleri, su için İstanbul'da toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler, su konusunda ortak bir vizyon geliştirmek için İstanbul'da toplanıyor.

İslam ülkeleri, su için İstanbulda toplanıyor
04 Mart 2012 Pazar 15:13 tarihinde eklendi, 1.084 kez okundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, 5'i gözlemci olmak üzere toplam 62 İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkenin temsilcisinin katılacağı 'İslam İşbirliği Teşkilatı Su Konularından Sorumlu Bakanlar Konferansı'nın açılışı yarın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapılacak. 
    
İstanbul Swiss Otel'de düzenlenecek olan 'Su Güvenliği Olan Bir Gelecek İçin Birlikte Çalışmak' ana temalı konferansta, içme suyundan sulamaya, su enerjisinden, atık suya kadar su ile ilgili pek çok konu tartışılacak. 
    
16-22 Mart 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen 5. Dünya Su Forumu'nda ilk kez devlet başkanları ve başbakanlar düzeyinde bir zirveye ev sahipliği yapan İstanbul, şimdi de ilk defa İslam ülkelerinden bu kadar geniş katılımlı bir su toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 
    
İslam ülkeleri arasında su alanında işbirliğini artırmaya yönelik en büyük ve kapsamlı toplantılardan biri olan konferansa çok sayıda bakan ve bakan yardımcısının katılması bekleniyor. 
    
Su konularından ortak bir vizyonun geliştirilmesi için İİT Su Vizyonu taslağı üye ülkelerin görüşüne sunulacak.