İslamköy'de büyük üzüntü

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi 86 yaşındaki Nazmiye Demirel, Perşembe günü memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Beldesi'nde toprağa verilecek.

İslamköyde büyük üzüntü
28 Mayıs 2013 Salı 13:34 tarihinde eklendi, 2.724 kez okundu.
İslamköy Belediye Başkanı Ak Partili Zekeriya Şataf, belde halkının büyük üzüntü içinde olduğunu söyledi.
 
Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 4 Aralık 2010 tarihinden beri 'Alzheimer' hastalığı nedeniyle tedavi görürken dün saat 22.27'de yaşamını yitiren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in İslamköy'de toprağa verileceği belirtildi.
 
İSLAMKÖY'DE BÜYÜK ÜZÜNTÜ
 
Nazmiye Demirel'in vefatı, doğum yeri olan İslamköy Beldesi'nde derin bir üzüntüyle karşılandı. Belde Belediye Başkanı Zekeriya Şataf, Isparta ve beldenin çok değerli bir insanını kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını söyledi. 
 
Duvarlarında 'Muhteşem Süleyman' yazan Nazmiye Demirel'in doğduğu evi gösteren Başkan Zekeriya Şataf, bu evde şimdi aileden kimsenin yaşamadığını belirtti. 
 
AİLE MEZARLIĞINA DEFNEDİLMESİ BEKLENİYOR
 
Başkan Zekeriya Şataf, Nazmiye Demirel'in defnedileceği yerle ilgili kendisine bir talimat gelmediğini ancak büyük bir ihtimalle belde mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedileceğini söyledi. Başkan Şataf, aile mezarlığında, Nazmiye Demirel'in vefat eden babası Mesut Şener, annesi Kebira (Kübra) Şener, kız kardeşi Faden Güneş Şener ve erkek kardeşi Yılmaz Şener'in mezarlarının bulunduğunu söyledi.
 
Başkan Şataf, Nazmiye Demirel'in cenazesinin büyük olasılıkla erkek kardeşi Yılmaz Şener'in kabrinin hemen yanına defnedileceğini söyledi.
 
ANIT MEZARA DEFNEDİLMEYECEK
 
Nazmiye Demirel'in Süleyman Demirel için hazırlanan Çalça Tepesi'ndeki 'anıt mezar' alanına defnedilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Şataf, "Burası sayın Cumhurbaşkanımız için tahsis edilmiş bir yerdir. Bu nedenle onun dışında kimsenin buraya defni söz konusu olmaz" dedi.
 
İslamköy'deki Çalça Tepesi'nde Süleyman Demirel'in bir heykeli ve bu heykelin hemen yanı başında 12 metrekarelik anıt mezar yeri bulunuyor. İslamköy'ü kuşbakışı gören bu tepenin etrafında ise Demirel'in 9'ncu Cumhurbaşkanı olması münasebetiyle bu dönemi simgeleyen 9 küçük gölet bulunuyor. Etrafında ise ormanlık bir alan var.
 
10 YIL BOYUNCA HALI DOKUDUK
 
Beldede oturan Seher Çam, Nazmiye Demirel'in çocukluk ve gençlik arkadaşı olduğunu söyledi. Ölüm haberini alınca büyük üzüntü yaşadığını belirten Çam, "Halı arkadaşımdı. 10 yıl beraber halı işledik. Ben onun çırağıyım, bana halı dokumayı öğretti. Çok hanım biriydi. Süleyman Demirel, ABD'ye gittiğinde kendisi burada bekledi. Halı dokudu. Ölüm haberine çok üzüldük. Rahatsızlanınca Ankara'ya kadar gittik ama görüşemedik" dedi.
 
Belde sakinlerinden Osman Yassıkaya ise Nazmiye hanımın gençlik yıllarında halı dokuduğunu belirtti. Genç kızların halı dokuyarak gelir elde ettiğini kaydeden Yassıkaya, "Çok hanım biriydi. Zenginle zengin, fakirle fakir olmasını bilirdi. Kendisi gençliğinde halı dokudu" diye konuştu.
 
'ISPARTA HALKI ONU UNUTMAYACAK'
 
Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ise "Nazmiye Hanım, Isparta'dan, Ispartalıların içinden çıkmış bir First Lady idi. Hiçbir zaman, gurura, kibre kendisini kaptırmadı. Isparta halkı onu her zaman saygı, sevgi ve hürmetle anacak. Tüm halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu.
 
Nazmiye Demirel'in İslamköy'de toprağa verileceğini belirten Başkan Günaydın, ancak konu ile ilgili henüz kendilerine bir tarih ve program bildirilmediğini söyledi. Mezar yeri konusundan da açıklama yapan Başkan Günaydın, "Buna sayın Süleyman Demirel karar verecektir. Muhtemelen İslamköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedilecek. Ancak Süleyman Demirel için Çalça Tepesi'nde anıt mezar için ayrılan bir alan var. Süleyman Bey'in isteğiyle belki buraya da defnedilebilir" diye konuştu.

DHA