İsmailağa Cemaati Google'a taktı

Radikal çıkışları ile tanınan İsmailağa Cemaati, şimdi de "google" a taktı.

İsmailağa Cemaati Googlea taktı
31 Temmuz 2012 Salı 21:55 tarihinde eklendi, 1.345 kez okundu.

 

Dünyanın en çok kullanılan arama moturu google'ın önemli günlerde sayfasına koyduğu farklı animasyon ve çizimlere tepki gösteren cemaat, üyeleri için alternatif bir ana sayfa hazırladı.
 
Arama moturunun olimpiyat nedeniyle kadın sporcuların çizgi resimlerini koyması cemaat için bardağı taşıran son damla oldu. Spor dallarına ve yarış müsabakalarına göre mini elbiseli okçu kız ve mayolu yüzücü görselini örnek gösteren cemaat, internet sitesinden cemaati uyardı.
 
Cemaat, "Logoya bazen saçma figürler, bazen de çıplak kadın resimleri oluyor. Her sayfa tazeleyişte bir gün boyunca aynı şeyi görmek de insanı çileden çıkarıyor. İşte biz bunun önüne geçmek için sizlere çok sade bir ana sayfa hazırladık" diyerek sade ve animasyonsuz google seçeneğini üyeleriyle paylaştı.
 
Cemaat ayar verdi Cemaat internet sitesinden üyelerini konuyla ilgili olarak şu cümlelerle uyardı: "Değerli kardeşlerimiz! Bir çoğumuz aradığımız şeye çabuk erişmek için ana sayfamızı google yapmışızdır. Ancak Google logosuna her gün ayrı bir resim koyarak görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Bu resimleri çoğu zaman her hangi bir gavurun doğum gününü haber vermek için bazen de önemli günleri hatırlatmak için koyuyorlar. Koydukları logoda bazen saçma figürler, bazen de çıplak kadın resimleri oluyor. Her sayfa tazeleyişte bir gün boyunca aynı şeyi görmek de insanı çileden çıkarıyor. İşte biz bunun önüne geçmek için sizlere çok sade bir anasayfa hazırladık. Hazırladığımız Ana sayfada sık kullandığınız internet sitelerine kısa yol mevcut ve yine Google'da arama yapmak mevcut. Karşınıza saçma sapan resimler çıkmayacak, her gün aynı resmi defalarca görmek zorunda da kalmayacaksınız." Tavsiyelere açık Alternatif ana sayfa için yapılması gereken tektiniği tek tek anlatan cemaat, farklı alternatiflere açık olduğunu da belirterek, "Hem bu sayede bazı çok önemli duyuruları, haberleri sizlere ulaştırabilir, güzel sözler paylaşabiliriz. Ana sayfayı kullanan kardeşlerimizin de tavsiyeleri olabilir. Başka ne gibi kısa yollar eklenebilir tavsiyelerini alabiliriz" dedi.