İsmailağa Cemaati'nin Afrika'dan getirdiği öğrenciler şehitler için hatim indirdi

İsmailağa Cemaati tarafından Afrika'dan getirilen öğrenciler Soma'da hayatını kaybeden madenciler için hatim indirdi. Öte yandan Cemaat, Soma'ya 50 hoca gönderdi.

İsmailağa Cemaatinin Afrikadan getirdiği öğrenciler şehitler için hatim indirdi
17 Mayıs 2014 Cumartesi 13:41 tarihinde eklendi.
İsmailağa Cemaati, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için bölgeye Kuran okuyup vaaz vermesi için 50 hoca gönderdi. Cemaat mensubu bir kişi tarafından twitter'daki kişisel hesabından paylaşılan fotoğraf ve bilgilere göre Soma'ya giden hocalar, kurtarma çalışmalarının başında olan Bakan Taner Yıldız'la da görüştü.
 
AFRİKADAN GETİRİLEN ÖĞRENCİLER SOMA İÇİN HATİM OKUDU
 
Yine twitter'daki hesaptan verilen bilgiye göre İsmailağa Cemaati tarafından Afrika'dan getirilen öğrenciler Soma'da yaşamını yitiren işçiler için hatimler indirirken, cemaatin medresesinde kalan hafız öğrenciler ise 50 bin Yasin okudu.
 
CAFERİLER SOMA'YI ANIYOR
 
Türkiye'deki Caferiler de Soma'da hayatını kaybeden madenciler için bugün saat 14.00'te Halkalı Meydanı'nda taziye çadırı kuracaklarını açıkladı. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Caferi kurumlarının temsilcilerinin katılacağı törende, hayatını kaybedenler için dualar okunup helva dağıtılacak.