İsmet Yılmaz: 77 Bin dersliğe ihtiyacımız var

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'de 77 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bu kardeşiniz, 75 kişilik sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımızı 75 kişilik bir sınıfta bir öğretmenle başbaşa bırakmayalım. Nedir idealimiz, ölçümüz? Allah nasip ederse bir derslikte 30 öğrenciyi geçmesin. Bunda epey mesafe aldık" diye konuştu.

İsmet Yılmaz: 77 Bin dersliğe ihtiyacımız var
09 Aralık 2016 Cuma 19:05 tarihinde eklendi.
MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  Türkiye'de 77 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bu kardeşiniz, 75 kişilik sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımızı 75 kişilik bir sınıfta bir öğretmenle başbaşa bırakmayalım. Nedir idealimiz, ölçümüz? Allah nasip ederse bir derslikte 30 öğrenciyi geçmesin. Bunda epey mesafe aldık" diye konuştu.
 
İMAM HATİP ORTAOKULU AÇILIŞI
 
Ümraniye Esenşehir Mahallesi'nde Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan, Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı. 
 
Bu eğitim ve öğretim yılı başında hizmete giren okulun resmi açılış programına bakan Yılmaz'ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile okul öğretmenleri, veliler ve davetliler katıldı.  
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende okulun bir öğrencisi tarafından Kuran-ı Kerim okundu. 
 
Törende bir konuşma yapan İsmet Yılmaz, okulu yaptıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür etti. Yılmaz, yerelde belediyelerle merkezde de hükümetin birlikteliğiyle eğitimde Ümraniye ve İstanbul'un bütün sorunlarını 2019 yılına kadar çözeceklerini söyledi.
 
"BUGÜN MİLLİ EĞİTİM'İN BÜTÇESİ 122 MİLYAR"
 
Bakan Yılmaz, hükümetin eğitime yaptığı yatırımları anlattı. Yılmaz, "Herkes sanır ki bu hükümet en büyük yatırımı ulaştırmaya, sağlığa yaptı. Ancak onlardan çok daha fazlası eğitime yapıldı. Bunun ölçüsünü görmek için açın hükümetlerin bütçesine bakın. 2002 yılında Milli Eğitim'e ayrılan miktar 11 milyar, bütçenin yüzde 10'u. Bugün ise 122 milyar,  bütçenin de yüzde 20'si. Dolayısıyla bu hükümet eğitime önem veriyorsa demek ki her kademede önem veriyor" dedi. 
 
 
"30 ÖĞRENCİYİ GEÇMESİN"
 
Milli eğitime ayrılan bütçeyi artırarak en büyük yatırımı öğretmenlere yaptıklarını kaydeden İsmet Yılmaz,  "600 bin öğretmen atadık. Bakın bu kardeşiniz 75 kişilik sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımızı 75 kişilik bir sınıfta bir öğretmenle başbaşa bırakmayalım. Nedir idealimiz, ölçümüz? Allah nasip ederse bir derslikte 30 öğrenciyi geçmesin. Bunda epey mesafe aldık. Önümüzdeki dönemde çözeceğiz. İkili eğitimi kaldıracağız. Türkiye'de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var. Ümraniye'de ise 42 dersliğe ihtiyacımız var. 2019'a geldiğimizde Ümraniye'deki bütün dersliklerdeki öğrenci sayısı 30'u geçmeyecek" ifadelerini kullandı.
 
"BİZ İSTİYORUZ Kİ YETİŞTİRDİĞİMİZ GENÇLERİMİZ KENDİ DEĞERLERİNE YABANCI OLMASIN"
 
İmam Hatip Okulları ile diğer okullar önündeki engelleri kaldırdıklarını özgürlükleri artırdıklarını kaydeden İsmet Yılmaz şunları söyledi:
 
"İsterse normal okula giden bir evladımız da Kuran-ı Kerim dersini seçmeli olarak alabilecek isterse peygamberimizin hayatını da seçmeli ders olarak alabilecek. Biz istiyoruz ki yetiştirdiğimiz gençlerimiz kendi değerlerine yabancı olmasın. Kendi değerlerini donanmış olmakla gurur duysun ve evrensel değerleri de nerede olursa olsun alabilsin. Kendine özgüveni olsun, öğrenmeyi öğrenebilsin ve mazluma da yardım edebilsin."
 
ÜMRANİYE'DEKİ İMAM HATİP SAYISINI 1'DEN 15'E ÇIKARDIKLARINI SÖYLEDİ
 
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise konuşmasında Ümraniye'de belediye olarak eğitime verdikleri katkıları anlattı. Can, Ümraniye'deki imam hatip orta okulu ve imam hatip lisesi sayısını 1'den 15'e çıkardıklarını dile getirdi. 
 
Konuşmaların ardından İsmet Yılmaz, protokol üyeleri, okulun öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte kurdeleyi kesti. Ardından okulu gezen Bakan Yılmaz, burada öğrencilerle yakından ilgilendi.