"İsmi gibi aydın fikirlerin sahibiydi"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aydın Menderes'in vefatına ilişkin, ''Gerçekten ismi gibi aydın ve aydınlık fikirlerin sahibiydi. Çok değerli bir siyaset adamıydı'' dedi.

İsmi gibi aydın fikirlerin sahibiydi
23 Aralık 2011 Cuma 23:02 tarihinde eklendi.

Çiçek, Aydın Menderes'in hayatını kaybettiği Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. 
    
Hastanede, Başhekim Prof. Dr. Murat Bozkurt'tan bilgi alan Çiçek, Menderes'in ailesiyle de görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu. 
    
Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Çiçek, "Rahmetli Aydın Menderes, vatanı ve milleti için, ülkemizin ve insanımızın mutluluğu ve refahı için hizmet etmiş ve karşılığında da bedelini idam sehpasıyla ödemiş çileli bir babanın; eşinin, çocuklarının acısını uzun yıllar çekmiş yüreğinde hissetmiş yine çileli bir annenin ve ailenin ve aynı şekilde uzun yıllar çile çekmiş bir evladıydı" diye konuştu. 
    
Menderes'e Allah'tan rahmet dileyen Çiçek, şunları söyledi: 
    
"Kendini yakinen tanıyoruz. Uzun yıllar hukukumuz da oldu. Çok değerli bir siyaset adamıydı. İnşallah Allah ailesiyle beraber, babasıyla, annesiyle, kardeşiyle beraber onu cennetinde buluşturur. Cenabı Hak'tan bunu temenni ediyorum. Mekanı cennet olsun. Milletimizin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun, söylenecek budur." 
    
"Menderes'in ölüm nedeniyle ilgili bir bilgi alıp almadığının" sorulması üzerine Çiçek, "Sebebinin bir önemi yok artık bu saatten sonra, hayır dua etmekten başka..." dedi. 
    
Çiçek, "Ölümünden önce Menderes ile görüşme fırsatının olup olmadığının" sorulmasına karşılık ise "Sizin haberiniz olmadan geldim, daha evvel buraya başhekim bilir. Biraz böyle işleri kapalı götürüyoruz. O zaman da zaten sıkıntı çekiyordu. Hakkın takdiri budur, buna razı olmak ve hayır dua etmek lazım. Hayırla yad etmek lazım. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.