İspanya Eurovision'u kazanmak istemiyor

Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı temsil eden Pastora Soler, ülkesinin yaşadığı ekonomik krizden dolayı yarışmayı kazanmaması yönünde kendisine telkinde bulunulduğunu söyledi.

İspanya Eurovisionu kazanmak istemiyor
24 Mayıs 2012 Perşembe 17:39 tarihinde eklendi, 1.396 kez okundu.

 

Soler, İspanya'da bir radyoya yaptığı açıklamada, ülkesindeki ekonomik krizin güncel hayata nasıl etki ettiğini bir kez daha ortaya koydu. İspanyol şarkıcı, "TVE, benden Eurovision'u kazanmamı istemedi çünkü gelecek yıl festivali  organize edecek parası yok" dedi.
 
İspanya Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu'ndan (RTVE) yetkililerin kendisiyle yaptıkları konuşmalarda "Lütfen kazanma. Önce krizden, şu zor dönemden  çıkmamız gerek" dediklerini anlatan Soler, ekonomik yetersizlikten dolayı sahnedeki şovunun bile kısıtlandığını kaydetti.
 
Soler, "Bir piroteknik bile  olmayacak" diyerek, "Her türlü özel efekt çok para tutuyor. İspanya ve TVE de  harcama yapacak durumda değil. TVE'nin, benim sahnedeki hareketlerim için de  harcayacak parası yok. Sürpriz olmayacak, sadece ışıklandırmayı biraz  iyileştireceğiz. Bütçe yok, ekonomik kriz hissediliyor" şeklinde konuştu.
 
Sevillalı şarkıcı, gerçekçi olmak gerektiğini ve Eurovision'da birinci  olmasının çok zor olduğunu ifade ederek, ilk 5 veya 10'a girmenin bir başarı  olacağını dile getirdi. Soler, kendisine göre Eurovision'un favorisinin Rusya ve  İsveç olduğunu söyledi.