İspanya'ya Ateş düştü

Necati Ateş’in, Galatasaray’da 5 maçta, 5 gol atması İspanyolları şoka uğrattı.

İspanyaya Ateş düştü
07 Mart 2012 Çarşamba 08:26 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray’ın ara transferde Medical Park Antalyaspor’dan sürpriz şekilde kadrosuna kattığı Necati Ateş ligde attığı birbirinden kritik gollerle alkış toplarken, İspanyol basınını şaşkınlığa uğrattı.
 
Galatasaray'da ikinci dönemini yaşayan ve çıktığı 5 maçta, 5 gol kaydeden 32 yaşındaki tecrübeli forvetin başarısı, İspanya’da ses getirdi.

Necati Ateş'in, 2008-09 sezonunda ikinci ligde yer alan Real Sociedad takımında kiralık forma giydiğini hatırlatan Diarivasco gazetesi, yıldız futbolcunun 35 maçta sadece 1 gol atabildiğini yazdı.
 
Haberde, Galatasaray’da adeta yeniden doğan Necati Ateş'in her hafta attığı birbirinden kritik gollerin büyük şaşkınlıkla izlendiği belirtilirken, Necati Ateş'in, Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıdığına vurgu yapıldı.
 
Ülkenin önde gelen gazetelerinden AS ise Türkiye’nin en formda golcüsü olarak gösterdiği Necati Ateş’in, Real Sociedad’daki günlerinin aksine müthiş bir grafik çizdiğine dikkat çekti.

Necati Ateş'in bu formuyla Galatasaray’a büyük katkı sağlarken, Real Sociedad’ı fazlasıyla üzdüğü kaydedildi.
 
500 bin dolar bırakmıştı
Galatasaray’da 5 maçta, 5 gol atarken, 2 de asist yapan Necati Ateş bu sezon toplamda 10 gole ulaştı. Necati Ateş sezonun ilk yarısında Medical Park Antalyaspor’da rakip fileleri 5 kez havalandırmıştı.
 
Necati Ateş, dört büyüklerdeki yerli ve yabancı forvetlerle kıyaslandığında çok düşük sayılabilecek bir maliyetle forma giyiyor.
 
Galatasaray'a gelebilmek için Medical Park Antalyaspor’da 500 bin dolarlık alacağını bırakan Necati Ateş, yarım sezon için 400 bin dolara imza attı. Necati Ateş maç başına ise 10 bin dolar ücret alıyor.

Milliyet