İspanya'yı final heyecanı sardı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finale kalan İspanya'da şimdiden olası şampiyonluk için hazırlıklar başladı.

İspanyayı final heyecanı sardı
28 Haziran 2012 Perşembe 15:45 tarihinde eklendi, 1.048 kez okundu.

 

İspanya Milli Takımı'nı yalnız bırakmamak için Başbakan Mariano Rajoy ile veliaht Prens Felipe'nin pazar günü Ukrayna'ya giderek, Kiev Olimpiyat Stadı'ndaki final maçını izleyecekleri açıklandı. 
   
İspanya Kralı Juan Carlos da milli futbolcuları ve teknik direktör Vicente Del Bosque'yi kutlayarak, ''Çok iyi ve çok zor bir maç oldu. İyi şeyler yapınca, birazcık da şans olunca kazandık. Milli Takıma inanmak gerek'' dedi. 
   
 Bu arada Madrid Belediyesi de kutlamalar için hazırlık programını belirledi. Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, kupa kazanılsa da kaybedilse de taraftarla, milli futbolcular arasındaki buluşmanın olacağını duyurdu. 
     
İspanya Milli Takımı'nın ülkelerine kupayla dönmeleri halinde, havaalanından şehir merkezindeki Cibeles meydanına kadar üstü açık otobüsle tur atılacağı, finalde yenilmeleri halinde ise sadece Cibeles meydanında kutlama yapılacağı bildirildi. 
     
Pazartesi günü yerel saat ile 19.00'dan sonra başlaması öngörülen kutlamalar için özel güvenlik önlemleri alınırken, 200 polis, 50 sağlıkçı, 4 ambulans, 2 acil müdahale aracı ve temizlik görevlilerinin Cibeles meydanında bulundurulacağı ifade edildi. 
     
Öte yandan Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde İspanya'nın Portekiz'i penaltı atışlarında 4-2 yendiği dakikalar, ülke televizyon tarihindeki en yüksek izlenme oranını yakaladı. Açıklanan rakamlarda, 13 dakika süren penaltı atışları sırasında yüzde 83,3'lük izlenme oranı elde edildiği kaydedildi.