İspanya'yı karıştıran videolar

İspanya’da Bask bölgesel hükümetinin, gençleri yerel dil ‘Euskera’yı kullanmaya teşvik etmek için hazırlattığı videolar olay yarattı.

İspanyayı karıştıran videolar
07 Şubat 2012 Salı 08:12 tarihinde eklendi, 9.034 kez okundu.

 

El Pais gazetesinin haberine göre, Bask hükümeti ve sivil toplum kuruluşu Fundacion Leizaola’nın işbirliğinde hazırlatılan videolar çıplaklığı çok fazla öne çıkardığı gerekçesiyle kamuoyunun tepkisini topladı.
 
Birçok insan videoların gençleri Bask kullanmaya teşvik için cinselliği kullandığını öne sürdü. Videoların “zevksiz” olduğu ve kadınları aşağıladığı ifade edildi. Dahası videoların toplamda 3,400 euroya mal olması da tepkileri artırdı.
 
El Mundo gazetesi ise videoların gelen tepkiler üzerine YouTube’dan kaldırıldığını bildirdi.
 
“YARATICI VİDEOLAR BUNLAR”
 
Fundacion Leizaola Sözcüsü Jose Antonio Dorronsoro ise projeyi savundu. Dorronsoro, “Bunlar genç bir seyirci kitlesine yönelik, yaratıcı videolar” dedi.
 
Tepki çeken videoların ilkinde genç bir erkek Euskera eğitimi veren bir okula gidiyor. Cüretkar bir kadın, kendisini içeri alıyor. İkili yatak odasına gidiyor ve soyunuyor. Kadın, sözlü sınava tabi tuttuğu genci, sorularını bilememesi üzerine sinirlenerek dışarı atıyor.
 
İkinci videoda ise iki erkek kadınlarla olan maceralarını konuşuyor. Erkeklerden biri, birlikte olduğu kadını “kötü bir alışkanlık gibi” terk ettiğini söylüyor. Arkadaşı da “Kadınlar zaten bunun içindir” diye cevap veriyor. Bu diyalogu duyan genç bir kadın da ikiliden intikam alıyor.