Isparta'da 250 evi su bastı

Isparta'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmurda 250'ye yakın evi su bastı, caddelerdeki rögar kapakları patladı, araçlar yolda mahsur kaldı.

Ispartada 250 evi su bastı
17 Temmuz 2013 Çarşamba 19:26 tarihinde eklendi.
 
Isparta'da üç gündür süren sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiliyor. Üç günde yüzlerce evi su basarken, işyerleri zarar gördü.

Kentte yalnızca bugün 250 evi su bastı. Su baskınlarından en çok Vatan Mahallesi etkilendi. Şiddetli yağış nedeniyle caddelerdeki rögar kapakları fırladı, asfalt zarar gördü. Rögar çukurlarına düşerek yolda mahsur kalan bazı araçlar, güçlükle kurtarıldı.
 
ALT GEÇİDİ YİNE SU BASTI
 
Bugünkü şiddetli yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlarsa duraklara ve saçak altlarına sığındı. Her şiddetli yağış sonrası Göle dönen Özkanlar Kavşağı altgeçidinde yine bildik manzaralar yaşandı. Yağışla birlikte önlem alan polis, alt geçidin trafik akışını durdurdu.
 
MAHSUR KALAN ÜÇ KİŞİ KURTARILDI
 
Şiddetli yağışla birlikte özellikle kentin aşağı bölümünde kalan Vatan, Davraz, Karaağaç ve Fatih mahallelerinden su baskınları ihbarları geldi. Vatan Mahallesi'nde sağanak yağış nedeniyle bir evin duvarı yıkılan bahçesi suyla doldu. Mahsur kalan üç kişi, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Yaşananlardan belediyeyi sorumlu tutan vatandaşlar, yetkililerin ilgisiz kalmasından yakındı.
 
Evini 10 kez su bastığını söyleyen Perihan Gül adlı vatandaş, "Ne zaman yağmur yağsa, evimi su basıyordu. Son çare olarak usta çağırttırıp rögar kuyusunun yerini değiştirdik. Belediyeden defalarca kanalizasyonun yerini değiştirmelerini istedim, yapılmadı. Ben kalp hastası bir kadınım. Hastaneye yatmam gerekiyor. Ama yağmurun şiddetli yağdığını görünce koşup geldim. Her yağmurda bunu yaşamak zorunda mıyım?" dedi.
 
Kent merkezinde de özellikle Bodrum katlarında su baskınları yaşandı. Ekipler durmaksızın tahliye çalışması yürüttü. İşyerleri de yağıştan etkilendi. Özellikle Yeni Sanayi Sitesi'nde çok sayıda işyerinde su baskınları yaşandı.

DHA