Isparta'da yağmur duası

Isparta'nın Keçiborlu ve Uluborlu ilçelerinde yapılan yağmur dualarına yoğun katılım oldu. Uzun süredir yağışın olmadığı bölgede binlerce kişi rahmetin yağması için Allah'a el açtı.

Ispartada yağmur duası
23 Şubat 2014 Pazar 16:53 tarihinde eklendi.


Keçiborlu ilçesi Hacı köyü mevkiinde yapılan yağmur duasına Isparta Müftü Yardımcısı Veli Bilgiç, İlçe Müftüsü Osman Demirel, Belediye Başkanı Turgut Soykan, daire amirleri, köy ve kasabalardan gelen kadın erkek 3 bine yakın vatandaş katıldı.

Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen yağmur duasında hep birlikte Yasin-i Şerif okuyan vatandaşlar tövbe istiğfar yaptı, Öğle namazı kıldı. Ardından 2 rekat namaz kılarak yarım saati aşkın bütün camii imamlarının teker teker yağmur duası yaptığı programın sonunda vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

"Duanın acizin güçlü olanı yardıma çağırmasıdır" diyen İl Müftü Yardımcısı Veli Bilgiç, "Buraya dua için toplandık. Memleketimiz için, beldemiz için yağmura çok ihtiyacımız var. Beldemiz tarım ile uğraşıyor. Meyve, sebze, hayvanlarımız, bizler için yağmur çok önemli. Rabbimize güveniyoruz. Yardımını lütfunu istiyoruz. Her şey onun elinde." diye konuştu.

Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Münir Sökmen ise programın en büyük destekçileri halklarına teşekkür etti. Halk tarafından 3 bin kişilik yemek verdiklerini belirten Sökmen, bugünkü gibi yemekli yağmur dualarının yaklaşık 30 yıldır yapılmadığını hatırlattı. Göletlerinde 10 metre kadar sularının kaldığını da anımsatan Sökmen, kuraklığın böyle devam etmesi halinde hiç mahsül alamama endişesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. 3 saati aşkın süren program sonunda gökyüzünün bulutlarla kaplanması dikkatlerden kaçmadı.

Uluborlu ilçesinde Güreş yeri mevkiinde yapılan yağmur duasına da yoğun katılım oldu. İlçe Müftüsü Yusuf Acar'ın Hacet namazı kıldırması ve yağmur duası ile biten programın sonunda vatandaşlara ikram dağıtıldı.


CİHAN