İşportacılar oturma eylemi başlattı

Kızılay'da Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda tezgah açmalarına izin verilmeyen seyyar satıcılar, imza kampanyası ve oturma eylemi başlattı.

İşportacılar oturma eylemi başlattı
21 Temmuz 2011 Perşembe 16:58 tarihinde eklendi, 1.146 kez okundu.

 

Mülkiyeliler Birliği önünde gerçekleştirilen oturma eylemi ve imza kampanyası sırasında seyyar satıcılar tezgahlarına el konulmasını slogan, alkış ve ıslıklarla protesto etti.
 
Caddeden geçenleri, "Sokak emekçilerine destek ol, bir imza da sen ver" kampanyasına destek olmaya çağıran gruptakiler, oturma eyleminin yapıldığı yere "Hırsız olmak istemiyoruz" yazılı bir pankart yapıştırdı. Eylem sırasında yapılan konuşmalarda ise seyyar satıcıların işsiz oldukları için bu işi yaptıkları iddia edildi.
 
Konur Sokak'ta el işi ürünleri sattığı bir tezgahı bulunduğunu anlatan bir kişi, kanser hastası olduğu için seyyar satıcılık yaptığını ve tedavi masraflarını bu şekilde karşıladığını belirtti.
 
Bir başka satıcı da zabıtaların, işlerini kaybetmemek için tezgahlarına el koyduğuna inandığını belirterek, bu yönüyle onları da anlayışla karşıladığını dile getirdi.
 
Seyyar satıcılık yaparak üniversite eğitimini tamamladığını ifade eden diğer bir satıcı da Tunus'ta meydana gelen gösterilerin de seyyar satıcıların tezgahlarına el konulduğu için başladığını kaydetti.
 
GENEL-İŞ'TEN ZABITALARA DESTEK AÇIKLAMASI
Bu arada, Genel-İş Sendikası üyesi bir grup da Yüksel Caddesi'nde, zabıtalarla seyyar satıcılar arasında yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
Yolsuzluk, işsizlik, çeteleşme, derin yapılanmalar, ekonominin yer altına indirilmesi sonucunu doğuran mevcut sistemin faturasının her zaman emekçilere, işsizlere, yoksullara, çiftçilere ve geniş halk kitlelerine ödettirildiği iddia edilen açıklamada, sendikanın, evinde takı boncuk gibi eşyalar yapıp, günlük nafakasının peşinde olan emekçilere karşı olmadığına dikkat çekildi.
 
Genel-İş'in her şartta emeğin ve emekçinin yanında olduğu belirtilen açıklamada, "Her zaman olduğu gibi bugün de Çankaya emekçileri işçi arkadaşlarımızın ve kamu emekçisi dostlarımızın yanında olacağız" denildi.
 
Yüksel Caddesi'nde seyyar satıcıların ve zabıtaların bekleyişi sürüyor.