"İsrail 10 milyonlarca dolar ödeyecek"

Mavi Marmara saldırısı için Türkiye'den özür dileyen İsrail'in Türkiye'ye 10 milyonlarca dolar tazminat ödeyeceği belirtildi. Ortak komisyona Türk tarafında Feridun Sinirlioğlu'nun başkanlık yapacağı iddia edildi.

İsrail 10 milyonlarca dolar ödeyecek
26 Mart 2013 Salı 17:38 tarihinde eklendi, 1.007 kez okundu.

 

İsrail gazetesi Haaretz, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrail'in Mavi Marmara saldırısı kurbanlarına 10 milyonlarca dolar ödeyeceğini yazdı.
 
Haberde, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni'nin bir komisyon kurulması için görüşme yaptığı belirtildi.
 
İki ülke tarafından oluşturulacak ortak komisyon, İsrail'in ödeyeceği tazminatın koşullarını belirleyecek.
 
SİNİRLİOĞLU BAŞKANLIK YAPACAK 
Haaretz gazetesi, Türk tarafında komisyona Türkiye'nin eski İsrail Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu'nun başkanlık edeceğini ileri sürdü.
 
Haaretz bir Türk diplomata dayandırdığı haberinde, İsrail'in Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye'ye 10 milyonlarca dolar tazminat ödeyeğini de belirtti.
 
ERDOĞAN'A GAZZE BASKISI 
Haberde ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'yi ziyaret etmemesi için ABD'nin baskı yapacağı ileri sürüldü. Söz konusu iddia, ismi açıklanmayan bir Türk yetkiliye dayandırıldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki Nisan ayında Gazze ve Batı Şeria'yı Mayıs'ta ise ABD'yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

NTV