İsrail askerlerine kafa tutan kız İstanbul'da

Filistin'de korkusuzca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan 13 yaşındaki Filistinli kız Ahed Tamimi, İstanbul'a geldi.

İsrail askerlerine kafa tutan kız İstanbulda
24 Aralık 2012 Pazartesi 15:56 tarihinde eklendi, 2.257 kez okundu.

Filistin'de korkusuzca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan 13 yaşındaki Filistinli Ahed Tamimi, Başakşehir Belediyesi'nce kendisine verilecek olan ''Hanzala Cesaret Ödülü''nü almak için İstanbul'a geldi.

 
Tamimi'yi, Atatürk Havalimanı'nda ''Mavi Marmara'' gemisinde şehit olan gazeteci Cevdet Kılıç'ın ismi verilen Bilgievi Öğrencileri karşıladı.
 
Havalimanında basın mensuplarına açıklama yapan Ahed Tamimi, Türkiye'de olduğu için kendini çok mutlu ve özgür hissettiğini belirterek, sürekli Türkiye'de kalmak istediğini söyledi.
 
13 yaşındaki Tamimi, bir daha aynı anı yaşarsa o anda İsrail askerini öldürmek isteyip istemediği sorusuna ise ''Evet. Onu kesinlikle öldürürdüm ve Filistin'in özgürlüğü için çalışırdım.'' dedi.
 
Ahed Tamimi, daha sonra kendisini karşılamaya gelen bir grup öğrencinin ''Ahed, Ahed...'' tezahüratları eşliğinde, havalimanından ayrıldı.