İsrail, BM'nin kınamasını istiyor

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, İsrailli diplomatları hedef alan son saldırıları kınamasını istiyor.

İsrail, BMnin kınamasını istiyor
16 Şubat 2012 Perşembe 20:50 tarihinde eklendi, 1.043 kez okundu.

İsrail'in BM Daimi Temsilciliği tarafından BM'deki gazetecilere gönderilen yazılı açıklamada, İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ron Prosor'un, BMGK'ya ve Genel Sekreter Ban'a mektup yazdığı ve geçen hafta Hindistan, Gürcistan ve Tayland'da İsrailli diplomatları hedef alan saldırıları ''Derhal'' kınamalarını istediği bildirildi. 
    
Verilen bilgiye göre, İsrail Büyükelçisi Prosor, mektubunda, ''Bu saldırılar BMGK tarafından derhal kınanmalıydı. İsrail, saldırıların geciktirilmeksizin bugün açıkça ve kararlı şekilde kınanmasını istiyor. BMGK ayrıca, İran, Hizbullah ve bunların dünya çapındaki terörist yapılanmalarına karşı aktif adımlar atmayı düşünmeye başlamalıdır'' ifadesini kullandı. 
    
İsrailli hedeflere yönelik saldırıların arkasında İran rejiminin ve Hizbullah liderliğinin olduğunu savunan Prosor, ''Bu ikilinin hareketleri Lübnan'da, Ortadoğu'da ve başka ülkelerdeki güvenliğe ve istikrara açık tehdit teşkil etmektedir'' dedi. 
    
BMGK, bu hafta Haiti'ye yaptığı ziyaret dolayısıyla toplanmadı, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise şu anda Viyana'da temaslarda bulunuyor. 
    
BM Sözcülüğü 3 gün önce gazetecilere gönderdiği bir bilgi notunda, Genel Sekreter Ban'ın, diplomatik personele yapılan bu tür saldırıları kınadığını bildirmişti, ancak bu konuda resmi bir açıklamada bulunmamıştı. 
    
Genel Sekreterle iki gün önce görüşen İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom ise BM'de daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreterin Yeni Delhi'de İsrailli diplomatları hedef alan saldırılardan ''Şoke olduğunu'' kendisine söylediğini aktarmıştı. 
    
Ancak BM'de, İsrail'in bu konuda Genel Sekreterin de resmi bir açıklama yapmasını istediği konuşuluyor.