İsrail çalkalanıyor! Birbirlerine girdiler!

Başbakan Binyamin Netanyahu ile Eğitim Bakanı Naftali Bennet'in görüşmesi sonucunda mümkün olan en kısa süre içerisinde seçime gidilmesi kararı alındı.

İsrail çalkalanıyor! Birbirlerine girdiler!
16 Kasım 2018 Cuma 17:34 tarihinde eklendi.
İsrailli Haaretz gazetesinin son dakika haberine göre Bennet'e yakın kaynaklar,  Başbakan Binyamin Netanyahu ile  Eğitim Bakanı Naftali Bennet'in görüşmesi sonucunda mümkün olan en kısa süre içerisinde seçime gidilmesi kararının alındığını bildirdi. 
 
İsrail Başbakanlık Ofisi, iddiaları yalanladı. Sağcı bir koaliyonun bozulmasının kötü sonuçlara yol açacağı öne sürülerek, kimsenin erken seçimi savunmaması gerektiği ifade edildi.
 
Pazar günü buluşacak koalisyon ortaklarının son sözü söyleyeceği bildirildi.
 
Yahudi Evi Partisi, liderleri Naftali Bennett'in Avigdor Liberman'ın istifasının ardından boşalan savunma bakanlığına getirilmemesi halinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki koalisyon hükümetinden çekilecekleri uyarısında bulunulmuştu. 
 
İsrail'in Gazze'den atılan füzeleri gerekçe göstererek düzenlediği hava saldırısının ardından alınan ateşkes kararına tepki gösteren Liberman önceki gün istifa etmişti.