İsrail Ordusu Gazze'yi vurdu: 4 ölü

İsrail, İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kuds üyelerini hedef alan bir saldırı düzenledi. Saldırıda Saraya El Kuds'ün 4 üyesi hayatını kaybetti.

İsrail Ordusu Gazzeyi vurdu: 4 ölü
23 Mart 2011 Çarşamba 09:47 tarihinde eklendi, 1.768 kez okundu.

 

İsrail ordusu, akşam saatlerinde Gazze kentinde İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kuds üyelerini hedef alan bir saldırı düzenledi. Saldırıda Saraya El Kuds'ün 4 üyesi hayatını kaybetti.
 
Böylece, İsrail'in bugün Gazze'de düzenlediği operasyonlarda ölen Filistinliler'in sayısı 9'a yükseldi. Öğleden sonra Gazze'nin doğusundaki Secaiye'de bir eve açılan top ateşinde 4'ü aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Gazze'deki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Gazze kentinin Zeytun mahallesinde, El Rantisi Camii etrafında bulunan bir grup Saraya militanı, halk arasında 'zennene' adı verilen pilotsuz hava araçlarından atılan iki füzeyle vuruldu.
 
Saraya El Kuds sözcüsü Ebu Ahmed, saldırıyı doğrulayarak, ölenlerin örgüt içindeki üst düzey askeri liderlerden olduğunu belirtti. Ebu Ahmed, saldırıya karşılıklarının "pek yakında ve farklı" olacağını ifade etti.
İsrail ordusu da saldırıyı doğruladı ve İsrail'e roket saldırısında bulunmayı hedefleyen "teröristler"in hedef alındığını duyurdu. İsrail ordusu, içinde militanların bulunduğu aracın seyir halindeyken hedef alındığını bildirirken, "Aynı terör hücresi, iki hafta kadar önce Ser Şeva kentine atılan Grad füzesi saldırısını da gerçekleştirenlerdi" dedi.
 
İsrail'in Zeytun'daki saldırısının ardından İsrail'in güneyindeki, Gazze yakınlarındaki Aşkelon kentine de bir Kassam saldırısı düzenlendiği bildirildi. Ancak, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.