İsrail ordusunu hack'lediler

Gazze'deki saldırılarına devam eden İsrail Ordusu'nun (IDF) internet sayfası çökertildi.

İsrail ordusunu hacklediler
20 Kasım 2012 Salı 13:57 tarihinde eklendi.

IDF sözcülüğünün AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet sayfasının ''teknik nedenlerden ötürü'' hizmet veremediği iddia edildi. 

     
Uluslararası hacker grubu Anonymous, İsrail'in Gazze saldırısı üzerine İsrail kurumlarına karşı 'OpIsrael' adıyla siber savaş başlatmış, içlerinde IDF'nin resmi sayfası olmak üzere İsrail'in önemli kuruluşlarının web sitelerine saldırmıştı. 
     
Anonymous grubu, ''Çılgınca bir saldırı'' şeklinde tanımladığı Gazze'deki operasyonu kınayan videolar ve basın açıklamaları dağıtarak, İsrail'e karşı yürütülen siber kampanyanın başını çekiyor. 
     
Anonymous, çocukların öldürülmesine göz yummayacağının altını çizerek, çökerttiği internet sayfalarına arka fonunda Gazze'de öldürülen küçük çocukların ve yıkılan evlerin fotoğrafının bulunduğu ''Gazze'yi bombalamaya son verin. Milyonlarca İsrailli ve Filistinli korku içinde. Biz Anonymous olarak, oturup siyonist devletin masum insanlara zarar vermesini izleyemeyiz. Biz sizin yüksek güvenliğinizi ve denetim mekanizmanızı kırabiliyoruz'' ifadeleri yer almıştı. 
     
Anonymous, İsrail Ordu sözcüsü Binyamin Gantz başta olmak üzere 5 bin İsrailli yetkilinin Twitter ve Gmail adreslerini de ele geçirmiş, aralarında İsrail Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kalkınma Programı, Kadima Partisi, İsrail Merkez Bankası ve Tel Aviv Belediyesi dahil 700 İsrail web sayfasını çökertmişti.