İsrail 'soykırım'a cesaret edemedi

İsrail parlamentosunun Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi, "Ermeni soykırımı" iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesini görüştü. Başbakan Natenyahu ve İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısı üzerine "soykırım"la ilgili bir karar almadan dağıldı.

İsrail soykırıma cesaret edemedi
26 Aralık 2011 Pazartesi 18:17 tarihinde eklendi.

 

Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi, "Ermeni soykırımı" iddialarının tanınmasını görüşürken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu yönde bir görüşmeye karşı olduğunu açıkladı.
 
İsrail Dışişleri Bakanlığı da devreye girerek, "soykırım"ın Tel Aviv tarafından tanınmasının iki ülke ilişkilerini onarılmaz bir şekilde hasara uğratacağı uyarısı yapıldı. Bu iki uyarının ardından komite herhangi bir karar almadan dağıldı.
 
'FELAKETİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ' 
Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi'nin toplantısına katılan Meclis Başkanı Reuven Rivlin, İsrail'in ahlaki olarak, diğer ülkelere uygulanmış "soykırımları" tanıması gerektiğini söyledi. Likud üyesi Rivlin, İsrail'in Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasından endişe ederek "büyük bir felaketi" görmezden gelemeyeceğini savundu.
 
İsrail parlamentosunda, "Ermeni soykırımı" iddialarının görüşüldüğü toplantıya destek veren milletvekileri de, soykırıma uğramış Yahudilerin, başka ülkelerinin soykırıma uğramasını görmezden gelemeyeceğini iddia etti.
 
'STRATEJİK SONUÇLARI AĞIR OLUR' 
Toplantıda konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ise, "Türkiye ile ikili ilişkilerimiz şu anda çok kırılgan. Bu konuda serinkanlı bir karar almalı ve kırmızı çizgiyi aşmamalıyız. Böyle bir adımın stratejik olarak çok ciddi sonuçları olacaktır" uyarısında bulundu.

NTV