İsrail telsizlerinde "one minute" sesleri

Mavi Marmara davasında ifade veren mağdur, baskın sırasında telsizlerde mehter marşı ve ‘one minute’ sesleri eşliğinde Türkiye’yi aşağılayan ifadeler duyulduğunu söyledi.

İsrail telsizlerinde one minute sesleri
20 Mayıs 2013 Pazartesi 12:40 tarihinde eklendi.

Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından düzenlenen baskına ilişkin İsrail askeri yetkilileri hakkında açılan davaya devam ediliyor. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi katılmadı. Bazı mağdur ve müştekiler ile tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada sanıkları, İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil ediyor.

Duruşmada dinlenen müşteki Hüseyin Oruç, hiçbir uyarı yapılmadığını, doğrudan İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi. Telsizlerden mehter marşı ve ‘one minute’ sesleri eşliğinde Türkiye'yi aşağılayan ifadelerin duyulduğunu belirten Oruç, “Saldırıda yaralananlar koridorlara sığmıyordu. Çok kötü bir ortam oluştu. Dışardan silah sesleri geliyordu. Ayrıca İsrailli yaralı askerlere birşey olmasın diye vakıftan arkadaşlarımızı hemen yanlarına gönderdik. Buna rağmen İsrail askerlerinin bize karşı sert bir tutumu vardı." dedi.

Duruşma, müşteki ve mağdurların ifade vermesiyle devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek’ suçundan 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor. Ayrıca, ‘mala zarar vermeye azmettirmek, yağma suçuna azmettirmek, eziyet suçuna azmettirmek, haberleşmenin engellenmesine azmettirmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek, yaralama suçuna azmettirmek ve silahla yaralama suçuna azmettirmek’ suçlarından da toplam 18 bin 32'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


CİHAN