İsrail uyardı, İngiltere alarma geçti

İsrail istihbarat servisleri, İran destekli teröristlerin, cuma günü Londra’da başlayacak Olimpiyat Oyunları’na katılacak İsrailli atletlere, 1972 Münih Olimpiyatları’nda yaşanana benzer bir saldırı düzenlemesinden endişe ediyor.

İsrail uyardı, İngiltere alarma geçti
23 Temmuz 2012 Pazartesi 08:54 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.

 

İsrail istihbaratı, Bulgaristan’ın tatil merkezlerinden Burgaz’da geçen hafta İsrailli turistlere yönelik düzenlenen intihar saldırısının ardından alarma geçti.

5 İsrailli turist ve bir Türk’ün öldüğü saldırıdan birkaç saat sonra Bulgaristan’a giden İsrail iç güvenlik servisi Şin Bet ve istihbarat servisi MOSSAD’a bağlı ajanların, Burgaz’daki saldırının, daha büyük bir eylemin öncüsü olduğuna inandıkları belirtiliyor.

İsrail istihbaratına göre, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Tugayları’na ve Hizbullah örgütüne mensup militanlar, cuma günü İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak olan Olimpiyat Oyunları’nı hedef almaya çalışacak. 1972 Münih Olimpiyatları’nda terör örgütü “Kara Eylül”e bağlı Filistinli militanların, 11 İsrailli atleti öldürmesinin 40’ıncı yıldönümüne denk gelen Londra Olimpiyat Oyunları’na yönelik olası bir saldırının, hem İsrail’e hem de İran’ın baş düşmanları arasında gördüğü İngiltere’ye büyük bir darbe indireceği yorumları yapılıyor. 
 
FİLM OLMUŞTU
Filistinli militanların Münih Olimpiyatları’na yönelik eylemi, beyaz perdeye de aktarılmıştı. Steven Spielberg imzalı 2005 yapımı “Münih” adlı film, İsrail gizli servisinin, saldırıdan sonra olayda sorumluluğu bulunan Filistinli militanları hedef alan operasyonlarını konu alıyor.

Habertürk