İsrail'de halka gaz maskesi dağıtıldı

ABD’nin önderliğinde uluslararası toplum Suriye’ye saldırı hesapları yaparken, İsrail halkına gaz maskesi dağıtmaya başladı.

27 Ağustos 2013 Salı 22:55 tarihinde eklendi, 1.168 kez okundu.

Basında yer alan bilgilere göre İsrail’de halkın yoğun olarak bulunduğu mekanlarda kurulan standlarda halka gaz maskesi dağıtılıyor. Suriye’nin İsrail’e muhtemel saldırısına karşı Netanyahu hükümetinin halkı kimysal silahlara karşı koruyabilmek amacıyla gaz maskesi dağıttığı ifade edildi.

Halkın gaz maskesine yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken, dağıtım noktalarında ayrıca kimyasal saldırıya karşı nasıl korunabilecekleri yönünde de bilgi veriliyor.

İsrail Posta Servisi sözcüsü AFP’ye yaptığı açıklamada, hafta başından itibaren gaz maskesi dağıtımında patlama yaşandığını söyledi. Sözcü, geçen haftaya oranla bu hafta başından itibaren gaz maskesi dağıtımının dört katına çıktığını söyledi. Gaz maskeleri İsrail’in Suriye ile sınır bölgelerinde yakın yerleşim birimlerinde dağıtılıyor.

İsrail devleti, Suriye’den gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı da Golan Tepeleri’ndeki zırhlı araçlarını teyakkuza geçirdi. Suriye’den gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı konuşlanan tanklar anında cevap verecek.


CİHAN