İsrail'den PKK'ya Heron kıyağı

PKK’nın Suriye’ye yerleşme çabaları, İsrail ile bağlantılı PKK’lılar ve Hatay semalarında görülen Heronlar, Türk istihbarat örgütlerini alarma geçirdi.

İsrailden PKKya Heron kıyağı
17 Ocak 2012 Salı 08:37 tarihinde eklendi, 1.233 kez okundu.

 

Hatay ve Adana’da görülen iki insansız hava aracı (İHA) ve PKK’nın Suriye’deki etkinliğinin artmasını değerlendiren istihbarat kuruluşları, İsrail’e ait olan İHA’ların Türkiye’nin Suriye sınırından elde ettiği “anlık bilgileri” terör örgütüne ilettiği şeklinde yorumladı.
 
HATAY VE ADANA ÜSTÜNDE BİLGİ TOPLUYOR
 
Son iki ay içerisinde Hatay ve Adana semalarında belirlenen iki İHA’nın İsrail’e ait olduğu ve Hatay’daki askeri birlikler hakkında bilgi topladıkları değerlendirildi. Hatay’da son dönemde başlayan PKK hareketliliğiyle İsrail’in faaliyetleri iç ve dış istihbarat birimlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmayla raporlaştırıldı.
 
PKK-İSRAİL İLİŞKİLERİ
 
İstihbarat kuruluşlarının değerlendirmelerinde, “Askeri birliklere yönelik keşif faaliyetlerinin, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının ülkemiz içerisine kolayca sızıp eylem yapabilmelerini sağlayabilmek maksadıyla olabileceği” vurgulandı. Bu değerlendirmelere, İskenderun’da 7 şehit verilen İkmal Destek Grup Komutanlığı’na yapılan saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların lideri Kenan Yıldızbakan’ın defalarca İsrail’e giriş çıkış yaptığı da eklenince, istihbarat birimleri PKK-?İsrail ilişkisi üzerine yoğunlaştı.
 
PKK HATAY KARŞISINA KAMP KURDU
 
Örgüt liderlerinden Fehman Hüseyin’in Suriye’de olduğu bilgisi de PKK’nın bu ülkeye taşındığı iddiasını güçlendirdi. Belgelerde “Suriye’de Kilis karşısı ve Hatay Kumlu İlçesi’nin karşısına PKK’nın kamplaşma çalışmaları devam etmektedir. PKK, kaçakçılardan vergi adı altında para toplamaya ve yol kontrolü yapmaya başlamıştır. PKK kamplarının karşısında bulunan sınır karakolları yetersiz, asteğmen komutasında 23-25 askerden oluşan zayıf yapıda” bilgisine yer verildi.
 
PKK'YA YARDIMININ BELGESİ
 
16 Aralık’ta Siirt’te yapılan KCK operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan Mehmet Veysi Dilekçi ve Mesude Yasak’ın kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde, İsrail’in PKK’ya yaptığı yardım anlatılıyor. Buna göre 2010 yılı içinde İsrail’den bir öğrenci derneği tarafından PKK/KCK’ya 400 kamyon yardım gönderilmiş. İnsani yardım adı altında aktarılan yardımların gönderildiği yıl KCK’nın şehir eylemlerinde artış yaşandığı gözleniyor.
 
İŞTE O GÖRÜŞME
 
Star'ın haberine göre, İsrail’in yaptığı lojistik yardımın yanı sıra PKK/KCK’ya ait TV ve radyolara para yardımı yaptığı da telefon görüşmelerinde yer alıyor.
 
10 Haziran 2010 
 
-MESUDE YASAK : Yav şey gelecekti bu hatırlıyorsun bu şeyde, burda bir iki arkadaş var, kuzey Kürdistan’a yardım etmek istiyorlar.
 
-MEHMET VEYSİ DİLEKÇİ : Hı ekonomik yardım
 
-MESUDE YASAK : Hı
 
-DİLEKÇİ: Yav neyse bunu
 
-YASAK : Giyim, gıda işte bir sürü yani, ama baya yüklü bi şekilde. Bunlar şeydir, sen bu televizyonda takip ettin ya, bir ara ANF’de de çıktı, İsrail’de bir öğrenci grubu var sivil. Kürdistan’dan İsrail’e göçenlerin çocukları
 
-DİLEKÇİ: He Anşei Targum
 
-YASAK: He onlardır işte
 
-DİLEKÇİ : Valla ben çok bilmiyorum da
 
-YASAK : He yav şimdi bu son olaylardan dolayı bi kampanya başlatmışlardı bunlar işte yaklaşık dörtyüz kamyon yardım edecekler
 
-DİLEKÇİ : Hı hı
 
-YASAK : He, hem var olan o şeyi protesto amaçlıdır, hem de kuzeye, kuzeydeki Kürtlere, Kürt bölgesine yardım edecekler, şimdi ilişki istiyorlar
 
-DİLEKÇİ : Merkezle görüşsünler yani, partinin BDP’nin genel merkeziyle görüşsünler olur.
 
22 Mart 2010 
 
-YASAK : Bugünde yabancı misafirler vardı, bizim televizyonumuza yardımcı oldular. Şey yaptılar para şeyi
 
-MEHMET VEYSİ DİLEKÇİ: Evet
 
-MESUDE YASAK: Şey oldu dönüp gittiler büyük eve (BDP Diyarbakır İl Başkanlığı)