"İsrail'i asla tanımayacağız"

Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, kutsal Filistin topraklarını özgürlüğe kavuşturana kadar direnişin süreceğini belirterek, İsrail'i asla tanımayacaklarını söyledi.

İsraili asla tanımayacağız
11 Şubat 2012 Cumartesi 20:00 tarihinde eklendi.

İsmail Haniye, İran İslam Devrimi'nin 33. yıl dönümü dolayısıyla Tahran'daki Azadi Meydanı'nda düzenlenen törende yüzbinlerce kişiye hitap etti.
    
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile el ele tutuşarak kürsüye gelen İsmail Haniye, konuşmasına devrimin yıl dönümü dolayısıyla İran halkı ve liderlerini kutlayarak başladı.
    
Hamas'ın seçimlerden zaferle çıkmasından bu yana Gazze'nin askeri, siyasi ve iktisadi olarak ablukaya alındığını ve 22 Gün Savaşı'nda bin 500 şehit verdiklerini hatırlatan İsmail Haniye, İsrail saldırılarında 5 bin kişinin yaralandığını, 5 bin evin yıkıldığını ve 20 bin ailenin mülteci konumuna düştüğünü söyledi.
    
ABD ve İsrail'in, İran'a yönelik tehditlerinin karşısında da duracaklarını vurgulayan İsmail Haniye, İsrail'in sadece Filistin halkı ve topraklarına saldırmakla kalmadığını, diğer İslam ülkelerine de saldırmak istediğini belirtti.
    
İsmail Haniye, ''Yabancıların Arap ve İslam dünyasındaki tüm müdahalelerine karşı duruyoruz ve ilan ediyoruz ki İslam birliği, İslam birliği...'' ifadesini kullandı.
    
Halkların zafere ulaşması için zamanın geldiğini ve hiç kimsenin halkların iradesi önünde duramayacağını vurgulayan İsmail Haniye, ''Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için tek yol cihat, direniş ve mücadeledir'' dedi.
    
Filistin toprakları ve halkının özgürlüğe kavuşacağına olan inancını dile getiren İsmail Haniye, ''İran halkı olarak sizlerin de bu zaferde payı olacak'' diye konuştu.