İsrail'in ünlü polis şefi intihar etti

İsrail'de kamuoyunu meşgul eden önemli birçok soruşturmayı yürüten polis şefi Ephraim Bracha'nın intihar ettiği bildirildi.

İsrailin ünlü polis şefi intihar etti
05 Temmuz 2015 Pazar 15:06 tarihinde eklendi.
KUDÜS (AA) - İsrail'de kamuoyunu meşgul eden önemli birçok soruşturmayı yürüten polis şefi Ephraim Bracha'nın intihar ettiği bildirildi.
 
İsrail polisinden yapılan açıklamada, Dolandırıcılık Departmanı Şefi Eprahim Berecha'nın, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinden Modi'in'de bulunan evinin yakınında, aracı içinde silahla kendini vurarak intihar ettiği belirtildi. 
 
İsrail'in en tanınan polis müfettişlerinden Bracha'nın ismi, son olarak rüşvet teklif etmekten suçlu bulunarak bu yılın başında bir yıl hapse mahkum edilen haham Yoshiyahu Pinto'nun bağlantılı olduğu bir hayır kurumuyla ilgili soruşturmayla gündeme gelmişti.
 
İsail basınında geniş yer bulan dava sürecinde haham Pinto, tahkikatı yürüten Bracha'ya, bilgi vermesi karşılığında 200 bin dolar rüşvet teklif etmekle suçlanmıştı. Bu parayı almadığını ve sadece rüşvet teklifinden üst makamları haberdar ettiğini söyleyen Bracha aklanmış, haham Pinto ise bir yıl hapse mahkum edilmişti.
 
Ancak İsrail'in Kanal 10 televizyonu, geçen hafta, emniyet teşkilatının iç soruşturma biriminin, Bracha'nın, yürüyen tahkikatlarla ilgili zanlılara bilgi verdiğine dair iddiaları incelediğini ve gerekli görülmesi halinde soruşturma açacağını bildirmişti.