İsrailli kadınlar destek için soyundu

Mısırlı blog yazarı Aliaa Magda Elmahdy isimli genç kıza ifade özgürlüğünü savunma konusunda bu şekilde destek vermek istediklerini belirten bir düzine kadın, ellerindeki bir afişle çıplak pozlar verdi

İsrailli kadınlar destek için soyundu
21 Kasım 2011 Pazartesi 08:24 tarihinde eklendi, 1.828 kez okundu.

 

Mısır'da Tahrir Meydanı'nda Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan büyük protestolardan sonra ülkeyi sarsan 20 yaşındaki bir genç kadının çıplak fotoğrafları, İsrail’den destek gördü.
 
İfade özgürlüğünü savunan üniversiteli bir genç kadının kişisel bloguna koyduğu çıplak resimler ülkede bir numaralı gündem oldu. Irkçılık, cinsiyet ayrımcılığı, cinsel şiddet gibi konularda mesajlar vermek amacıyla oluşturduğu kişisel bloguna çıplak fotoğraflar koyan Aliaa Magda Elmahdy, sadece muhafazakarların değil ülkedeki liberallerin de tepkisini çekti.
 
 
 
Bu fotoğrafları ülkede 28 Kasım'da yapılacak seçimlerde İslamcıların propaganda malzemesi olarak kullanacağını düşünen liberaller üniversite öğrencisi Elmahdy'nin bu hareketini "yersiz" bulduklarını" ifade ediyorlar. Nitekim radikal İslamcı Selefiler fotoğrafları kastederek liberallerin ülkenin ahlaki değerlerini yozlaştırdıklarını iddia ediyor.
 
Tartışmalar meydanlarla sınırlı değil. Elmahdy'nın facebook sayfasında da fotoğraflar ve Elmahdy'nin tavrı konusunda hararetli tartışmalar yürütülüyor.