İşsiz genç intihara kalkıştı

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde işsizlik nedeniyle bunalıma giren 37 yaşındaki Göktürk S. üç katlı bir inşaatın tepesine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

İşsiz genç intihara kalkıştı
07 Eylül 2013 Cumartesi 18:24 tarihinde eklendi, 1.058 kez okundu.
İtfaiye amiri tarafından yaklaşık bir saatlik çaba sonucu güçlükle ikna eden Göktürk S. inşaattan indirildi.
 
Evli, iki çocuk babası Göktürk S., bugün saat 11.00 sıralarında Ayrancılar Mahallesi, Yeni Pancar Yolu'ndaki üç katlı bir inşaatın tepesine çıkıp, "İşsizim. Artık dayanacak gücüm kalmadı. 750 lira borcum var. Beş gündür iş arıyorum. Kimse bana iş vermiyor. Canıma kıyacağım" diye bağırmaya, başladı. Göktürk .S.'yi çatıda görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi istendi. 
 
Göktürk S., elindeki demir çubuk ve cam parçalarıyla kendisini ikna etmek için gelenleri yanına yaklaşmadı. İtfaiye ekipleri, Göktürk S.'nin atlama ihtimaline karşı şişme hava yastığı açtı. Bu sırada yukarı çıkan Torbalı İtfaiye Amiri Özdemir Gündoğdu, Göktürk S.'yi kendisine iş bulması konusunda gereken yardımı yapacaklarını belirtip, "Bunun için canına kıymana gerek yok" diyerek, ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat boyunca direnen Göktürk S., ikna olup, elindeki cam parçaları ve demir çubuğu bırakıp, inşaattan indi.
 
Gündelik işlerde çalıştığı ve beş gün önce iş aramak için İzmir'in Konak İlçesi'nden Torbalı'ya geldiği öğrenilen Göktürk S., ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

DHA