İstanbul bir saat karardı

"Dünya Saati" kampanyası kapsamında Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi'nin aralarında bulunduğu birçok önemli yapı ışıklarını bir saat süreyle kapattı.

İstanbul bir saat karardı
24 Mart 2013 Pazar 09:20 tarihinde eklendi.

 

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği "Dünya Saati" kampanyası kapsamında Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi'nin aralarında bulunduğu birçok önemli yapı ışıklarını bir saat süreyle kapattı.
 
Dünya genelinde 2 milyar kişinin katılmasının beklendiği kampanya kapsamında ülkelerin simgesi haline gelmiş yapılar, saat 20.30 ile 21.30 arasında ışıklarını kapatarak destek verdi. Türkiye'den de Kız Kulesi, Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Kız Kulesi, Küçüksu Kasrı ve Topkapı Sarayı gibi sembolik yapılar ışıklarını kapatarak eyleme destek verdi. WWF'nin kampanyasının Türkiye sorumlusu Pınar İman da eylemi doğanın içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekmek amacıyla yaptıklarını belirterek, "Bizim doğa için birlikte hareket etmemiz gerekir domno etkisi gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

DHA