İstanbul Emniyeti'nde taşlar yerinden oynadı

Emniyet Müdürü Selami Altınok’un seçim hükümetinde İçişleri Bakanı olmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne Terörle Mücadele’den Sorumlu Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan getirilmişti. Çalışkan’ın atamasının yapılmasının ardından İstanbul’da il içi tayinlerde gerçekleşti.

İstanbul Emniyetinde taşlar yerinden oynadı
02 Eylül 2015 Çarşamba 13:30 tarihinde eklendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 25 olan İl Emniyet Müdür Yardımcısı sayısı 38'e yükseltildi. Çalışkan, eski ekibinin operasyonel şubelerinde büyük bir kısmıyla çalışmaya devam edecek.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 3'lü kararname ile asaleten Mustafa Çalışkan atanmasının ardından saatler sonra tayin ve terfiler belli oldu. 
 
İstihbarat, Terörle Mücadele, Organize, Narkotik, Kaçakçılık, Siber şubelerinde değişiklik yaşanmadı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın sorumluluğunu yürüttüğü görevler, İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Metin Turanlı'ya devredildi. Turanlı, aynı zamanda Terörle Mücadele, Bomba İnceleme ve İmha ile Tanık Koruma Şube Müdürlüklerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürütecek. Asayiş Şube Müdürü Yusuf Bengül, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanırken, yerine Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü yapan Ali Tuna Coşkun getirildi. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne de Narkotik Şube Müdür Yardımcısı Serdar Çelebi getirildi. Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'ne Murat Oğuzhan Kılıç atandı.
 
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 38 Emniyet Müdür Yardımcısı ile görev yapacak. Emniyet Müdür Yardımcılarının görev alanları şöyle:
 
Haydar Özdemir (Esenler ve Bağcılar İlçeleri ile Medipol Başakşehir Futbol Takımı), Seylan Demir (İkmal, Bütçe, İnşaat Emlak, Ulaştırma, Strateji Geliştirme Şube), Hakkı Murat Yavaş (Koruma, Bölge Trafik Denetleme, Trafik Tescil Şube), Ömür Ceylan (Yabancılar, Pasaport Şube ve Hudut Kapıları), Gürkan Bakkal (Hassas, Deniz Liman Şube), Dursun Küçükyılmaz (Eyüp ile Bayrampaşa İlçeleri), Cengiz Demircan (Fatih ile Zeytinburnu İlçeleri), Haydar Karsavuranoğlu (Şişli ile Kağıthane İlçeleri), Kıvanç Demir (Maltepe ile Kartal İlçeleri), Metin Alper (Gaziosmanpaşa İlçesi), Mehmet Hakan Fındık (Atatürk Havalimanı ve Turizm Şube ile Beşiktaş Futbol Takımı), Turgay Aytepe (Ataşehir ile Ümraniye İlçeleriyle, Eğitim ve Toplum Destekli Şube), Yüksel Toprak (Pendik ile Tuzla İlçeleri ve Sabiha Gökçen Havalimanı), Aytekin Uyar (Avcılar ile Başakşehir İlçeleri), Seçkin Çengeloğlu (Büyükçekmece, Çatalca ile Silivri İlçeleri), Murat Karakaya (Beşiktaş ve Sarıyer İlçeleri ile Galatasaray Futbol Takımı), Ekrem Gülen (Bahçelievler ile Güngören İlçeleri), Levent Hasan Özen (Esenyurt ile Beylikdüzü İlçeleri), Zafer Ağırkaya (Beyoğlu İlçesi ile Kasımpaşa Futbol Takımı) Mesut Gezer (Sancaktepe ile Çekmeköy İlçeleri), Altuğ Verdi (Üsküdar ile Beykoz İlçeleri, Boğaziçi Köprüler Koruma, Bakım Onarım Şubeleri ve İş Sağlığı Güvenliği Bürosu), Ramazan Tiryaki (Küçükçekmece ile Bakırköy İlçeleri), İzzet Kaptan (Sultanbeyli ile Şile İlçeleri), Erhan Suyek (Sultangazi ile Arnavutköy İlçeleri) Yener Ülgütol (Kadıköy ile Adalar İlçeleri ve Fenerbahçe Futbol Takımı)
 
 
ŞUBELERDEKİ GÖREV DAĞILIMI
 
İkmal Şube Müdürlüğü'ne Şenol Erol, Bütçe Şube Müdürlüğü'ne Muhittin Birelli, İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü'ne İbrahim Can, Ulaştırma Şube Müdürlüğü'ne Hakan Erçetin, Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü'ne Mustafa Göçer, Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne Emre Erdoğan, Turizm Şube Müdürlüğü'ne Esma Zeyrek Şirin, Eğitim Şube Müdürlüğü'ne Mustafa Güntekin, Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'ne Eyüp Sabri Öksüz, Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne Timuçin Başar, Baltalimanı Polisevi Şube Müdürlüğü'ne Burak Bal, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne Vefa Karakurdu, INTERPOL, EUROPOL Şube Müdürlüğü'ne Müslüm Kahraman, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne Hakan Demir, Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü'ne Erkan Karalı, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne Serdar Çelebi, Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü'ne Uğur Özdoğanoğlu, Boğaziçi Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'ne Ragup Durmaz, Bakım Onarım Şube Müdürlüğü'ne Nurettin Taş, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne Zafer Güven ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne Hülya Şen getirildi.
 
 
İLÇELERDEKİ DEĞİŞİKLİKLER
 
Yapılan terfi ve tayinler ilçelere de yansıdı. 
 
Sarıyer'e Ercan Çamırcı, Eyüp'e Gaffar Demir, Bayrampaşa'ya Murat Turhan, Fatih'e Hakan Yılmaz, Kağıthane'ye Birol Taşkoparan, Maltepe'ye Salih Şahbey, Gaziosmanpaşa'ya İsmail Kılıç, Ataşehir'e Oğuz Kaan, Pendik'e Ahmet Irmak, Tuzla'ya Yusuf Bengül, Başakşehir'e Levent Binici, Büyükçekmece'ye Mustafa Acıkara, Silivri'ye Hakan Er, Çatalca'ya Kamil Yıldırım, Esenler'e Cihat Dağdeviren, Beşiktaş'a Serdar Ali Sekkin, Güngören'e Murat Bingöl, Esenyurt'a Muharrem Yazgan, Bahçelievler'e Kenan Şaban Süzgün, Beylikdüzü'ne Niyazi İnci, Sancaktepe'ye Nihat Yıldırım, Üsküdar'a Gürkan Kaya, Beykoz'a Mehmet Sururi Saydam, Küçükçekmece'ye Ahmet Cengiz Koçak, Sultanbeyli'ye Mehmet Karaca, Arnavutköy'e Aykut Korkmaz ve Adalar'a Adil Uğur Bilgili atandı.
 
MOTOSİKLETLİ GENCİ ÖLDÜREN MÜDÜRE GÖREV VERİLMEDİ
 
Haziran ayında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden, Küçükçekmece'de tartıştığı motosikletli genci vurarak öldüren Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca ve Silivri'den sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'a yeni atamalarda görev verilmedi.