İstanbul Film Festivali 30 yaşında

Bu yıl 2-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin programından bazı detaylar belli olmaya başladı

İstanbul Film Festivali 30 yaşında
04 Mart 2011 Cuma 12:51 tarihinde eklendi, 1.102 kez okundu.

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Film Festivali, 2-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Akbank'ın sponsorluğunu üstlendiği İstanbul Film Festivali, 30. yıla özel retrospektif bölümler, dünya prömiyerlerini yapan yepyeni filmler, usta yönetmenler ve seçkin konuklarıyla Nisan ayı boyunca kentte kültür ve sanat rüzgarı estirecek.
 
Programı 9 Mart'ta Pera Palas Oteli'nde düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak olan 30. İstanbul Film Festivali'nin programından bazı detaylar belli olmaya başladı.
 
CLAIRE DENIS VE TINDERSTICKS BULUŞMASI
Festival, 30. yılında sinema ve müzik dünyasının önde gelen iki ismini bir araya getiren benzersiz bir projeye ev sahipliği yapacak. Fransız sinemasının özgün auteur (temelini atan, değerini artıran) yönetmenlerinden Claire Denis ve filmlerinde sık sık beraber çalıştığı İngiliz rock grubu Tindersticks, festival kapsamında İstanbul'da buluşacak.
 
"Claire Denis Film Müzikleri 1996-2009/Tindersticks Konseri–Müzik ve Film" başlığını taşıyan özel proje kapsamında dünyayı dolaşacak Tindersticks, projenin dünya prömiyerini 30. İstanbul Film Festivali kapsamında 11 Nisan'da Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleştirecek. Claire Denis ve Tindersticks iş birliğinin 15. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen konserde İngiliz grup, Claire Denis'in beş filminden görüntüler eşliğinde, bu filmler için besteledikleri parçaları canlı olarak seslendirecek.
 
İstanbul Film Festivali takipçilerinin yakından tanıdığı ve geçen yıllarda festivalin konuğu olarak İstanbul'a gelen Claire Denis, bu yıl ayrıca Altın Lale Uluslararası Yarışma Jürisinde de yer alıyor. Denis, yarışma filmlerinin gösterileceği 9-17 Nisan tarihlerinde İstanbul'da olacak. Festivalde Claire Denis için özel bir bölüm de yer alıyor.
 
Etkinliğin 30, 50 ve 80 lira olan biletleri, yarından itibaren İKSV'den ve Biletix'den alınabilecek.