"İstanbul için iddialıyız"

Sezgin Tanrıkulu, CHP İl Başkanlığı'nın Samatya sahilindeki Palmiye Çay Bahçesi’nde partiye katılan Mardinli 300 kişi için katılım töreninde konuştu.

İstanbul için iddialıyız
06 Ekim 2013 Pazar 19:50 tarihinde eklendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Biz toplumcu ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, yerel yönetim anlayışıyla yapılacak yerel seçimlerde Türkiye'yi bütünleştirmek, birleştirmek ve kutuplaşmayı en aza indirmek iddiasındayız." dedi.

Tanrıkulu, partiye katılımların devam edeceğini belirterek, Türkiye'yi CHP şemsiyesi altında toplamaya çalıştıklarını söyledi. Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye bu iktidar döneminde çok yara aldı. Kutuplaştı, ayrıştı. 20 yıldır İstanbul'u yöneten bu zihniyet İstanbul'da bile yurttaşlarımızı dışladılar. Biz toplumcu ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, yerel yönetim anlayışıyla yapılacak yerel seçimlerde Türkiye'yi bütünleştirmek, birleştirmek ve kutuplaşmayı en aza indirmek iddiasındayız." şeklinde konuştu.

Sezgin Tanrıkulu hükümetin dış politikasını da eleştirdi. Suriye'deki iç savaşa değinen Tanrıkulu, hükümetin muhalif grupları açık bir şekilde desteklediğini belirtti. Tanrıkulu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Kilis, Antakya, Suruç, Ceylanpınar, bütün sınır El Kaide'nin üst alanı haline gelmiş.

Muhalifler, silah ve insan desteğiyle sınırın diğer tarafına gidip savaşıyor ve tekrar buraya geliyor. Şimdi sizlere soruyorum. Afganistan'dan, Çeçenistan'dan, Tunus'tan, Afrika'dan gelenlerin bizim topraklarda ne işi var. Hükümetten açık açık destek var.

Türkiye Suriyeli bu cihatçıların merkezi haline geldi. Suriye Savaşı bizim savaşımız haline geldi. Hem içeride hem de dışarı da bu hükümetin yanlış politikalar nedeniyle yeni bir CHP'ye ihtiyaç var. İstanbul'un yeni bir anlayışa ihtiyacı var."

SALICI: İSTANBUL İÇİN İDDİALIYIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuzkan Salıcı ise İstanbul için iddialı olduklarını söyledi. Salıcı, 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde Fatih'in Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafından yönetileceğini savundu.

"Fatih'te yapmış olduğumuz çalışmaların detaylarını bilen, buradaki aday adaylarımızı tanıyalar, Fatih'te seçim başarısının süpriz olmadığını 6 ay sonra görecekler.

Daha ötesini söyleyeyim, Cumhuriyet Partisi olarak Sultangazi'yide alacağız, Sancaktepe'yide alacağız. Ama bunların hepsinden daha önemlisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında partiye katılan Mardinli 300 kişiye parti rozeti takıldı.


CİHAN