İstanbul kışa hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış koşullarına karşı hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul kışa hazır
27 Kasım 2011 Pazar 16:10 tarihinde eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye, önümüzdeki kış sezonu hava koşullarıyla mücadele planlarını gözden geçirdi. Kış aylarında şehir hayatının normal seyrinin etkilenmemesi amacıyla sert hava koşulları karşısında kar, buz ve göllenme ile mücadele çalışmalarını değerlendirme ve planlama koordinasyon toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk başkanlığında AKOM'da gerçekleştirildi. 
    
Toplantıda belediye, kış mevsiminin hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde, 43'ü öncelikli olmak üzere 255 güzergahta toplam 2 bin 833 kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi. 
    
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında, önümüzdeki kış sezonu için 127 bin 311 ton tuz depolandı. İlçe belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 82 ayrı noktada ise bin 800 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak. 
    
Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. 
    
Olumsuz hava koşulları ile mücadele için kent 9 bölgeye ayrıldı. Bölgeler şöyle: 
    
"1. bölge; Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Zeytinburnu, 2. bölge; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, 3. bölge; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli, Sarıyer, 4. bölge; Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi, Çatalca,Eyüp, 5. bölge; Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, 6. bölge; Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir, 7. bölge; Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, 8. bölge; Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, 9. bölge; Şile, Çekmeköy." 
    
İstanbullular'ın sorunsuz bir kış geçirmeleri için tedbir alan belediye, karla mücadele araçları ve ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) kullanacak.