İstanbul Park kiralandı!

İstanbul Formula 1 Pisti 2023'e kadar oto kiralama şirketine verildi

İstanbul Park kiralandı!
10 Kasım 2012 Cumartesi 13:08 tarihinde eklendi, 1.637 kez okundu.

 

İstanbul Park Yarış Kompleksi’nin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkı, 2023 yılına kadar Eylül Tarım Oto Kiralama ve Pazarlama Ltd. Şti’nin oldu.
 
İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, 10 Ekim 2012 tarihinde yapılan açık artırma ihalesinde en yüksek teklifi veren İstanbul MC Yarış Sporları ve Motorlu Araçlar San. ve Tic. Ltd, yasal süre içinde ilk yıl kira bedeli olan 9,1 milyon lira ve KDV toplamı tutarındaki teminat mektubunu getiremedi.
 
Açık artırma sırasında İhale Komisyonu’nun açıkladığı ”En yüksek teklifi veren firma teminat mektubunu getiremezse, sözleşme daveti en iyi ikinci teklif veren firmaya götürülür” maddesi işletildi. Buna göre ihalede en yüksek ikinci teklifi veren Eylül Tarım Oto Kiralama ve Pazarlama Ltd. Şti’ye yıllık 9 milyon lira ve KDV toplamı tutarındaki teklifi üzerinden davet götürüldü.
 
Eylül Tarım daveti olumlu karşılayarak, yıllık kira bedeli olan 9 milyon TL KDV tutarında teminat mektubunu FİYAŞ yetkililerine teslim etti. Ardından FİYAŞ (Formula İstanbul Yatırım A.Ş) ve Eylül Tarım yetkilileri arasında 9 Kasım 2012’de sözleşme imzalandı.
 
Sürecin bundan sonraki bölümünde, FİYAŞ ve Eylül Tarım ortaklaşa bir teknik ekip oluşturacak. Bu ekip İstanbul Park Formula 1 Tesisleri’nin eksiksiz ve çalışır durumda olduğunu tespit ederek, tesislerin Eylül Oto Tarım’a teslimini gerçekleştirecek.
 
”2023 yılına kadar pisti işletecekler, hayırlı olsun”
 
İstanbul Ticaret Odası ve FİYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, şeffaf bir ihale gerçekleştirdiklerini, ancak ihalede en yüksek teklifi veren firmanın yasal süre içinde teminat tutarını yerine getiremediğini kaydetti.
 
Bu durum üzerine ihalede ikinci yüksek teklifi veren Eylül Tarım şirketine teklif götürüldüğünü belirten Yalçıntaş, şu değerlendirmeyi yaptı: ”İhale sırasında komisyon, tüm katılımcı firmalara ihale sözleşme sürecinin nasıl işleyeceğini açıkça ifade etti. ’Eğer en yüksek teklifi veren firma, teminat şartını yerine getiremezse, sözleşme daveti ikinci yüksek teklifi veren firmaya yapılır’ denildi. İstanbul MC şirketi maalesef yükümlülüğünü yerine getiremeyince, biz de FİYAŞ olarak Eylül Tarım’ı davet ettik. Olumlu karşıladılar. 2023 yılına kadar pisti işletecekler, hayırlı olsun.” Eylül Tarım Oto Kiralama ve Pazarlama Ltd. Şti, Intercity markasıyla araç kiralama sektöründe faaliyet gösteriyor.