İstanbul Sanayi Odası Midyat’ta

İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetim kurulu, Mardin’in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu

İstanbul Sanayi Odası Midyatta
23 Eylül 2013 Pazartesi 11:12 tarihinde eklendi.

İSO Başkanı Erdal Baçıvan, çözüm süreciyle birlikte ekonomik dostluklar sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bir dizi temasta bulunmak üzere bölgeye gelen İSO yönetim kurulu meclisi ve İstanbullu iş adamları, Midyat’ın tarihi ve kültürel mekânlarını dolaştı. Yaklaşık yüz kişilik heyet, ilçe mimarisine uygun konakları dolaşma imkânı bulunurken, telkari kuyumcular çarşısı ve Kasr-ı Nevroz butik otele gezi düzenlendi.

Diyarbakır ve Mardin’de 3 günlük temaslarda bulunan İSO yönetim kutulu meclisi, son gün Midyat’ta ve Hasankeyf’te incelemelerde bulundu. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Türkiye’nin içine girdiği, özlemle beklenen bu çözüm sürecine biz de iş adamı dostlarımızla, oda temsilcisi dostlarımızla bu dostlukları pekiştirmek, çözüm süreci aşamasında ekonomik yönden ve ekonomik dostlukları sağlamak için buralara geldik.” dedi.

Yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ise ekonomik büyümeyi değerlendirdi. Bozdağ, “Uluslararası bir değerlendirme ve ulusal bir değerlendirme yaptığımızda dünyanın ekonomik merkezi doğuya doğru kayıyor. Bununla ilgili baktığımızda Avrupa kendi içinde büzüşmüş, Türkiye büyüyerek gidiyor. Dolayısıyla büyümenin getirdiği özveriyle dünyadaki merkez ya Türkiye merkezli İstanbul ya da Irak merkezli Erbil olarak gözüküyor. Bizim gönlümüzde yatan Türkiye merkezli İstanbul.” şeklinde konuştu.

Midyat Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Halid Yenigün ise İSO heyetinin Midyat’a gelmesini çok önemsediklerini belirterek, "Ticari açıdan bölgenin kurtuluşu ticarete bağlı. Çözüm sürecinin ilerleyişi ticarete bağlı, bu birlik ve beraberliği birlikte yaşamamız önemli.” dedi. Heyet, daha sonra Hasankeyf’e geçti.


CİHAN