İstanbul Sinema Akademisi’nde kurslar başlıyor

İpek Üniversitesi İstanbul Sinema Akademisi’nde, geleceğin sinemacıları ve televizyon programcıları yetiştirilecek.

İstanbul Sinema Akademisinde kurslar başlıyor
19 Eylül 2014 Cuma 12:30 tarihinde eklendi.

Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) İstanbul Şubesi tarafından açılacak olan sertifika programında kursiyerlere, sinema ve televizyon programcılığı eğitimleri verilecek. Üniversitenin Mecidiyeköy’deki Sinema Akademisi Binası’nda SEM tarafından gerçekleştirilecek sertifika programlarında; Senaryo Yazarlığı, Yapımcılık, Film Yapım-Yönetim, Belgesel Film Yapımı ile Televizyon Programcılığı üzerine uzmanlar tarafından eğitimler gerçekleştirilecek.

SEM MÜDÜRÜ: KURSLARIMIZ 13 EKİM’DE BAŞLAYACAKTIR

Sertifika programlarıyla ilgili konuşan İpek Üniversitesi İstanbul SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çetin, film, senaryo yazarlığı, belgeselcilik, televizyon programcılığı gibi alanlarda verilecek ve üç ayı bulacak sertifika programlarına ilgisi olan herkesi beklediklerini söyledi. Sinemayı, akıp giden hayatı yorumlayan kişi olarak tanımlayan SEM İstanbul Müdürü Çetin, "İstanbul Sinema Akademisi olarak 13 Ekim’de başlatacağımız kurslarımızda, kursiyerlerimizle hayatı yorumlamaya giden yol üzerinde çalışacağız." dedi.

TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros’un da eğitimci kadrosunda yer aldığı Televizyon Programcılığı sertifika programında, Bugün TV ve Kanaltürk televizyonlarının birim yöneticileri profesyonel tecrübelerini paylaşacak. Bugün TV ve Kanaltürk TV ile yapılan işbirliği ile öğrenciler, yayınlanmakta olan TV programlarının işleyişlerini yerinde görerek, elde ettikleri tecrübe ve aldıkları eğitim ile bir TV programının tüm aşamalarını öğrenmiş olarak mezun olacaklar. Ayrıca öğrencilere, özgün TV formatı oluşturma üzerine eğitimlerin de verileceği akademide, öğrenciler kendi programlarını televizyon stüdyosunda uygulamalı olarak sunma imkanı bulacaklar.

SENARYO YAZARLIĞI

Sinema ve dizi sektörüne yeni senaristler kazandırmayı hedefleyen programın eğitimci kadrosunda, başrollerinde Oktay Kaynarca gibi bir çok ünlü oyuncunun yer aldığı 2007 yapımı “Sıfır Dediğimde” filminin yönetmen ve senaristi Gökhan Yorgancıgil ve ünlü senarist ve yazar Tamer Baran gibi alanında söz sahibi profesyoneller yer alacak. Öğrenciler, kurs süresince sinema ve senaryo dünyamızın şöhretleriyle seminer derslerine katılacak.

YAPIMCILIK

Eğitmenliğini Türkiye’nin uluslararası film sektöründe en çok tanınan yapımcılarından biri olan Ali Akdeniz’in yapacağı bu programda, film prodüksiyonunun tüm aşamaları (senaryonun belirlenmesinden, bu senaryo için kaynak bulunması ve filmin hayata geçmesine kadar) uygulamalı olarak işlenecek.

FİLM YAPIMCILIĞI

Dijital kısa film yapımının tüm aşamalarının öğretileceği bu programda katılımcılara, Final Cut Pro, Premier ve Logic Pro dersleri ile görüntü ve ses post prodüksiyonunun temelleri öğretilecek. Her seviyeden öğrencinin katılacağı eğitime, film yapımı için her türlü ekipman temin edilerek tüm öğrencilerin birer kısa film çekmeleri sağlanacak. Pratik öğrenme ve uygulama ağırlıklı olarak geliştirilmiş program sayesinde öğrenciler, film yapımının teknikleri ile birlikte, Türk sinema ve dizi sektörünün dinamiklerini öğrenerek kendi özgün yapımlarını üretme imkanını bulacaklar. Ders programında, yönetmenlik, montaj, ses tasarımı, ışık, görüntü yönetmenliği, pre-prodüksiyon gibi konuların yanında, mizansen, görsel hikaye anlatımı, devamlılık gibi eğitimler de uygulamalı olarak verilecek.

BELGESELCİLİK

Belgesel film yapımının tüm aşamalarını yer aldığı bu programda, Final Cut, Premier ve Logic Pro gibi dersler ile görüntü ve ses post prodüksiyonunun incelikleri öğretilecek. Teoriden çok uygulama ağırlıklı üçer aylık dönemler halinde yürütülecek programlar hakkında ayrıntılı bilgiler ve kayıt için www.sinemaakademis.org adresi ziyaret edilebilir. CİHAN


CİHAN