"İstanbul susuz kalmaz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Etopya’da bulunan 1 milyon 200 bin insana su götürdüklerini ve insanların yüzde 80’inin su kullanmaya başladığını söyledi.

İstanbul susuz kalmaz
28 Şubat 2014 Cuma 18:16 tarihinde eklendi.

Topbaş, “Afrika’daki garip-gurabaya su götürdüysek çeşmeler açtıysak, İstanbul susuz kalmaz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir’e yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım törenine katıldı. Topbaş, Başakşehir’in 3. Havalimanı kanal İstanbul projelerinden sonra gıpta edilen bir şehir haline geleceğini söyledi. Topbaş, konuşması sırasında ayakta gördüğü kadına kendi yerine oturmasını söyleyerek şunları kaydetti: “Bacım geç şuraya otur benim yerime. Bu koltuklar sandalyeler sizin. Siz yetki verdiniz biz buraya geldik. Biz emanetçiyiz.”

KİPTAŞ’ın dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için Başbakan’ın talimatıyla kurulduğunu söyleyen Topbaş, “KİPTAŞ genel müdürüme söyledim bundan böyle konut alma hayali olmayanlara konut satacağız. 10 bin tane hedefe koyacaksın dedim. Bin 400 tanesini yakında ihaleye çıkaracağız. 80 metrekare civarında 7-8 bin peşinat veriyorsun gerisini taksitle ödüyorsun.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve İstanbul’un gelişmesinin dünyada ezber bozduğunu belirten Topbaş, “Sizin verdiğiniz yetkiler haksızlıklara uğrayan insanların haklarını savunmaya fırsat veriyor. Sadece kendi ulusumuzu, kendi halkımızı değil. Dünyanın mazlum insanlarını da düşünüyoruz. Etopya’da 1 milyon 200 bin insana su götürdük yüzde 80’i su kullanıyor. Paramızı kendi cebimizden verdik. Tanımadığımız insanların hayatları değişti. Afrika’daki garip-gurabaya su götürdüysek çeşmeler açtıysak, İstanbul susuz kalmaz.” diye konuştu.

İstanbul’da doğalgaz kullanımının dönemlerinde yaygınlaştığını ifade eden Kadir Topbaş, şöyle devam etti: “Ağva ve Silivri’nin köylerine ve Adalar’a kadar doğalgaz götürdük. Biz göreve geldiğimizde doğalgaz kullanımı yüzde 5’ti. Şu anda İstanbul’un yüzde 99’u doğalgaz kullanıyor. İstanbul’u hak ettiği yere taşıyoruz.”


CİHAN